Τρίτη 18 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΤΡΑ
Μόνη υπερδύναμη οι λαοί

Εκδήλωση της ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ με ομιλητή τον επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του Κόμματος Θ. Παφίλη

«Στις 13 Ιούνη ο λαός της χώρας πρέπει να πει ένα μεγάλο ΟΧΙ στην Ευρώπη του ιμπεριαλισμού. Το ΟΧΙ αυτό θα αποτελέσει ταυτόχρονα ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης των λαών κατά των κυβερνήσεών τους, που παρά τη θέλησή τους εξαπολύουν άδικους πολέμους ενάντια στους λαούς της Γης για να εξυπηρετήσουν την ολιγαρχία του πλούτου».

Αυτό τόνισε χτες από την Πάτρα, ο Θανάσης Παφίλης, επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ του Κόμματος, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ στην πλ. Τριών Συμμάχων, με τη συμμετοχή πλήθος κόσμου, ιδιαίτερα νεολαίας και μετατράπηκε σε βήμα καταγγελίας στις φρικαλεότητες, των βασανιστηρίων και του εξευτελισμού του ιρακινού λαού από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις κατοχής.

Ενα βήμα από όπου η Κατερίνα Κορυφίδου, φοιτήτρια των ΑΕΙ, ο Διονύσης Καρατζάς, ποιητής και ο Αγγελος Βλαχάκης, Μακρονησιώτης κομμουνιστής, κατήγγειλαν μέσα από τα ποιήματα και τους σύντομους χαιρετισμούς τους το αποκρουστικό πρόσωπο του ιμπεριαλισμού και κάλεσαν τους λαούς όπου Γης να ξεσηκωθούν ενάντια στη νέα βαρβαρότητα.

Στην ομιλία του ο Θανάσης Παφίλης σημείωσε πως «μέσα από την κάλπη πρέπει να βγει ένα ισχυρό μήνυμα καταδίκης της ιμπεριαλιστικής Ευρωπαϊκής Ενωσης που έπνιξε στο αίμα το λαό της Γιουγκοσλαβίας, που συμμετείχε στο πλάι των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην ονομαζόμενη αντιτρομοκρατική εκστρατεία, που πρώτα της θύματα είχε το λαό του Αφγανιστάν και του Ιράκ».

Υπογράμμισε πως πρέπει «να καταδικαστεί η πολιτική απειλών και τρομοκράτησης των λαών και χωρών, όπως η Κούβα, η Συρία, η ΛΔ της Κορέας, η οποία προέρχεται και εφαρμόζεται από τη Μαύρη Συμμαχία ΗΠΑ - ΕΕ. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να ξεχάσει ο ελληνικός λαός τη νομιμοποίηση του πολέμου και της κατοχής του Ιράκ από τη Σύνοδο Κορυφής της Αθήνας, όπου οι 25 χαιρέτισαν την κατοχή του Ιράκ και τη χαρακτήρισαν σαν νέα εποχή δημιουργίας και ελευθερίας για το λαό του. Δεν πρέπει να ξεχάσει ο λαός μας πως ευρωπαϊκά στρατεύματα παίρνουν μέρος στην κατοχή του Ιράκ, του Αφγανιστάν, της πρώην Γιουγκοσλαβίας, της ΛΔ του Κογκό. Δεν πρέπει να ξεχνά ο λαός μας πως Ευρωπαίοι "Ράμπο" πρωταγωνιστούν στις σφαγές των λαών της Αφρικής. Πιστή σε αυτή τη βάρβαρη τακτική, μέσα από την πρόσφατη ψήφιση του άρθρου 42 του Ευρωσυντάγματος, θεσμοθετούν τον προληπτικό πόλεμο και μέσα στις ίδιες τις χώρες της ΕΕ».

Στη συνέχεια, απευθυνόμενος σε όλο το λαό της χώρας και ιδιαίτερα σε αυτούς που έκαναν ένα βήμα παραπάνω στην αντιιμπεριαλιστική τους δράση, τόνισε πως «η ενίσχυση του ΚΚΕ αποτελεί ψήφο φιλειρηνικής συνείδησης. Η πολιτική επιλογή όλων εκείνων που κατέβηκαν στους δρόμους κατά του πολέμου ενάντια στο Ιράκ, κατά της επιθετικής πολιτικής που ακολουθήθηκε όλα αυτά τα χρόνια, δεν μπορεί παρά να είναι κόκκινη. Δεν είναι δυνατόν ο ελληνικός λαός, που σύσσωμος σχεδόν τάχθηκε κατά των άδικων και βρώμικων πολέμων, να επιβραβεύει στην κάλπη τα κόμματα εκείνα που στήριξαν αυτές τις εγκληματικές επιλογές» και κατέληξε: «Το αποκρουστικό πρόσωπο του ιμπεριαλισμού δε διορθώνεται, δεν εξωραΐζεται, αλλά ανατρέπεται».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δυναμική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και με κυρίαρχο σύνθημα «στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί» κατέληξε στο βρετανικό προξενείο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ