Παρασκευή 14 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΣΥ
Μονόδρομος η ανατροπή των αντιαγροτικών κανονισμών

Σύσκεψη συνεταιριστών στη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης

Ο αγώνας για την ανατροπή των νέων κανονισμών για βασικά αγροτικά προϊόντα, όπως βαμβάκι, λάδι και καπνό, είναι μονόδρομος και θα είναι αποτελεσματικός αν συνδυαστεί με τη στήριξη των δυνάμεων εκείνων που αντιτάχθηκαν ενεργά στην αντιαγροτική πολιτική των κυβερνήσεων, στην ΚΑΠ και στην ΠΟΕ.

Αυτό επισημάνθηκε στη σύσκεψη της ΠΑΣΥ με τη συμμετοχή συνεταιριστών και αγροτών από τους νομούς Θεσσαλονίκης και Πέλλας που έγινε την Τετάρτη το βράδυ στη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης. Πολλοί αγρότες της περιοχής βρίσκονται σε απόγνωση μετά τις καταστροφές που προκλήθηκαν στις καλλιέργειές τους λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών. Από τις έντονες βροχοπτώσεις και τη χαλαζόπτωση στο νομό Πέλλας προκλήθηκαν ζημίες στα σπαράγγια, ενώ πολλές εκατοντάδες στρέμματα με βαμβάκι χρειάστηκε να τα «ξεριζώσουν» οι παραγωγοί γιατί επλήγησαν από την κακοκαιρία και να τα αντικαταστήσουν με νέους σπόρους, γεγονός που συνεπάγεται και νέα αυξημένα κοστολόγια.

Οπως τόνισε το στέλεχος της ΠΑΣΥ Αλέκος Ουγκρίνος, που έκανε την κύρια εισήγηση, με την απόφαση του Εκτακτου Συμβουλίου των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ που πάρθηκε τον προηγούμενο μήνα, ακολουθείται η ίδια αντιαγροτική ρότα των αρνητικότατων αποφάσεων της ενδιάμεσης αναθεώρησης της ΚΑΠ, που πάρθηκαν πέρσι τον Ιούνη και τις οποίες είχε εισηγηθεί και ψηφίσει η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Τώρα, πρόσθεσε, η ΝΔ συνεχίζοντας την ίδια αντιαγροτική πολιτική ψήφισε τους νέους κανονισμούς, γεγονός που συνεπάγεται τη δραστική συρρίκνωση των τριών βασικών καλλιεργειών της χώρας μας. «Οι αποσυνδεδεμένες από την παραγωγή επιδοτήσεις, στην πραγματικότητα σημαίνουν επιτάχυνση του ξεκληρίσματος των μικρομεσαίων αγροτών και τη συρρίκνωση της ελληνικής γεωργίας», σημείωσε.

Αποφασίστηκε το αμέσως επόμενο διάστημα να γίνει από την ΠΑΣΥ πλατιά καμπάνια ενημέρωσης στα χωριά σχετικά με τους νέους κανονισμούς, καλώντας τους μικρομεσαίους αγρότες να διαλύσουν τις αυταπάτες τους για την αγροτική πολιτική της ΝΔ και να συσπειρωθούν στην ΠΑΣΥ και στους αγροτικούς συλλόγους, για να παλέψουν κατά των νέων αντιαγροτικών κανονισμών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Βούλιαξαν» οι καλλιέργειες(2004-05-20 00:00:00.0)
Συγκέντρωση σήμερα στα Φάρσαλα(2002-07-23 00:00:00.0)
Ανυπολόγιστες ζημιές στις αγροτικές καλλιέργειες(2002-07-03 00:00:00.0)
Συνεχίζουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις(2002-04-03 00:00:00.0)
Αγωνιστική ανατροπή του καταστροφικού κανονισμού(2001-08-28 00:00:00.0)
Πανελλαδικές συσκέψεις της ΠΑΣΥ(2001-07-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ