Κυριακή 16 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εικαστικές «Ισορροπίες της μνήμης»

Πρωτότυπες ζωγραφικές συνθέσεις, μεγάλων διαστάσεων, περιλαμβάνει η έκθεση έργων της Λίλιαν Μανωλακάκη, που εγκαινιάζεται στις 19 Μάη (8.30 μ.μ.) στο χώρο τέχνης «Αιγόκερως» (Ξενοκράτους 45). Τίτλος της: «Ισορροπίες της μνήμης». Η Λ. Μανωλακάκη γεννήθηκε στην Αθήνα και πήρε μαθήματα ζωγραφικής από τον Γιάννη Τσαρούχη και τον Μανόλη Κουνδουράκη. Μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις, κυρίως σε πολιτιστικά κέντρα δήμων.

Οπως σημειώνει ο καθηγητής Ιστορίας της τέχνης του Πολυτεχνείου Θράκης, Γιάννης Κολοκοτρώνης, ο οποίος θα προλογίσει τη βραδιά των εγκαινίων, η Λ. Μανωλακάκη «δημιουργεί εικόνες αντιμετωπίζοντας τον άνθρωπο σαν τυχαίο χαμένο αντικείμενο, που αναζητά την ταυτότητά του σ' έναν απροσδιόριστο, φανταστικό χώρο, ανάμεσα στο συνειδητό και το υποσυνείδητο. Και καταφέρνει να δημιουργήσει μία προσωπική και πρωτότυπη εικονογραφία που εισβάλλει στους παραμορφωτικούς χώρους των κόμικς επιστημονικής φαντασίας και του σουρεαλιστικού ονείρου».

«...Οι εικόνες της δομούνται με κριτήριο το λογικό παιχνίδι της παρατήρησης και τη χαλαρότητα της μεταμόρφωσης. Οι συσχετισμοί μεθοδεύονται ώστε η μνήμη και το βλέμμα να ισορροπούν τα στοιχεία εκείνα που δίνουν σφρίγος στην τελική σύνθεση. Τα γεγονότα κωδικοποιούνται και το ακαθόριστο σκηνικό ενεργοποιεί τη φαντασία του θεατή να συμπληρώσει το τοπίο με τον τρόπο του». Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 29 Μάη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ