Τρίτη 11 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΡΙΝΑ ΖΕΑΣ
Πιστή στην ιδιωτικοποίηση και η σημερινή κυβέρνηση

Την ακύρωση της σχετικής σύμβασης ζήτησε, με Επίκαιρη Ερώτηση, η βουλευτής του ΚΚΕ Ελπ. Παντελάκη

H σημερινή κυβέρνηση όσο ήταν στην αντιπολίτευση χαρακτήριζε την Εταιρία Τουριστικά Ακίνητα (ΕΤΑ) ως αμαρτωλή, αλλά σήμερα φαίνεται ότι κινείται στα βήματα των προκατόχων της, αναγνωρίζοντας τις συμβάσεις της ΕΤΑ, με τις οποίες παραχωρούνταν η δημόσια γη σε ιδιώτες.

Αυτό προέκυψε από την απάντηση που έδωσε χτες στη Βουλή ο αρμόδιος υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Ο. Λιάσκος, σε Επίκαιρη Ερώτηση της βουλευτή του ΚΚΕ Ελπ. Παντελάκη, σχετικά με την παραχώρηση της μαρίνας Ζέας σε ιδιώτες.

Ο υφυπουργός είπε ότι το συγκεκριμένο έργο είναι ενταγμένο στα Ολυμπιακά έργα και η εκτέλεσή του ακολουθεί τη νόμιμη διαδικασία. Ισχυρίστηκε ότι δε γίνονται έργα στο χερσαίο χώρο, αλλά απλώς αναβαθμίζονται τα υφιστάμενα και είπε ότι σε καμία περίπτωση δεν εμποδίζεται η πρόσβαση των πολιτών στο συγκεκριμένο χώρο. Οσον αφορά δε στην προσφυγή κατοίκων στο Συμβούλιο της Επικρατείας είπε ότι εάν δικαιωθούν από τη δικαστική απόφαση τότε η κυβέρνηση θα σπεύσει να συμμορφωθεί με όσα πει το δικαστήριο.

Με τη σημερινή σας απάντηση φάνηκε με ποιανού το μέρος είστε, τόνισε στην παρέμβασή της η Ελ. Παντελάκη, υπενθυμίζοντας ότι προεκλογικά η σημερινή κυβέρνηση ασκούσε έντονη κριτική στην ΕΤΑ, λέγοντας ότι μέσω αυτής ξεπουλιούνταν σε ιδιώτες δημόσια περιουσία. Η βουλευτής υπογράμμισε ότι οι κάτοικοι της περιοχής έχουν ξεσηκωθεί και έχουν μαζευτεί χιλιάδες υπογραφές διαμαρτυρίας και είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και σήμερα οι βουλευτής της ΝΔ στον Πειραιά υποστηρίζουν τα αιτήματα των κατοίκων. Και η σημερινή κυβέρνηση, είπε, ακολουθεί την τακτική της προηγούμενης, δίνοντας σε ιδιώτες δημόσια περιουσία και είναι χαρακτηριστικό ότι στην υπόθεση της παραχώρησης της μαρίνας της Ζέας γίνονται έργα χωρίς τις απαραίτητες περιβαλλοντικές μελέτες. Κάλεσε δε την κυβέρνηση να ακυρώσει τη σχετική σύμβαση και να διακοπούν άμεσα οι εργασίες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ