Τετάρτη 5 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κινδυνεύει η ανασκαφή στην Πλωτινούπολη

Ανακοίνωση - καταγγελία της Αχτιδικής Επιτροπής Β. Εβρου του ΚΚΕ

Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να σταματήσουν, λόγω λιτότητας, οι ανασκαφές του 2004 στην αρχαία Πλωτινούπολη, κοντά στο Διδυμότειχο, όπου βρίσκονται αρχαιολογικοί θησαυροί. Αυτό καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Αχτιδική Επιτροπή Β. Εβρου του ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι όταν ολοκληρωθούν οι ανασκαφές και έρθει στο φως η αρχαία πόλη, εκτός των άλλων θα καταστήσει την περιοχή πόλο έλξης αρχαιολογικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Το υπουργείο Πολιτισμού, εφαρμόζοντας το 2003 σκληρή πολιτική λιτότητας, δε διέθεσε ούτε ένα ευρώ, για να συνεχιστούν οι ανασκαφές και οι όποιες εργασίες έγιναν με χρηματοδότηση του Δήμου Διδυμοτείχου. «Δυστυχώς, οι υποσχέσεις διαφόρων πρώην κυβερνητικών παραγόντων αποδείχτηκαν για άλλη μια φορά ψεύτικες», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η κυβέρνηση άλλαξε, όμως η λιτότητα για τον πολιτισμό παραμένει ίδια. Μάη έχουμε και χρηματοδότηση από το ΥΠΠΟ δε φαίνεται στον ορίζοντα. Ετσι, είναι πια ορατός ο κίνδυνος να μη συνεχιστούν οι ανασκαφές για το 2004.

Επειδή, όπως αποδείχνεται και με τις ανασκαφές στην Πλωτινούπολη, η πολιτική του δικομματισμού «βλάπτει σοβαρά» και τον πολιτισμό, η Αχτιδική Επιτροπή Βορείου Εβρου του ΚΚΕ καλεί τη Νομαρχία Εβρου να αναλάβει τις ευθύνες της. Καλεί και όλους τους φορείς να συντονίσουν τις προσπάθειές τους και δυναμικά «να απαιτήσουν τα απαραίτητα κονδύλια για τη συνέχιση των ανασκαφών στην αρχαία Πλωτινούπολη και την ευρύτερη περιοχή του Β. Εβρου», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ