Τρίτη 27 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2004
Αποφασιστικά και μαχητικά για ταξικό γιορτασμό

Πλήθος εκδηλώσεων και περιοδειών σε όλη την Ελλάδα

Με ένταση των προσπαθειών τους οι ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο δίνουν τις ημέρες που απέμειναν αποφασιστικά και δυναμικά τη μάχη για ταξικό γιορτασμό της φετινής εργατικής Πρωτομαγιάς. Χωρίς να αφήνουν λεπτό να πάει χαμένο και με όλες τις δυνάμεις τους, απλώνουν παντού το κάλεσμα για μαζική, μαχητική συμμετοχή στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Στα πλαίσια αυτά συνδικαλιστές και στελέχη του ΠΑΜΕ εξορμούν και περιοδεύουν καθημερινά σε δεκάδες χώρους εργασίας. Σήμερα περιοδείες θα γίνουν: Σε γιαπιά του κέντρου, του Γέρακα και της Πεντέλης και στα εργοτάξια του Ολυμπιακού Χωριού και στο τμήμα της Λεωφόρου Ολυμπιονικών. Στα εργοστάσια μετάλλου ΜΙΛΟ, ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ, ΙΝΤΕΡΚΑΤ, ΣΒΑΜΠΕ, ΒΙΚΤΟΡΙΑ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ. Στο μηχανοστάσιο του ΟΣΕ στο Ρέντη, στο εργοστάσιο ποτών ΜΕΤΑΞΑ και στην ΕΥΔΑΠ Πειραιά. Στους Δήμους Αγίας Βαρβάρας, Αγίων Αναργύρων, Μεταμόρφωσης, Πετρούπολης, Ανω Λιοσίων, Κηφισιάς, Ταύρου, Καλλιθέας, Γλυφάδας και Αργυρούπολης. Στα πολυκαταστήματα «Χόντος Σέντερ» και «Φωκά» στη Σταδίου. Στις κλωστοϋφαντουργίες ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ και ΜΠΑΡΚΟ και στα κεντρικά γραφεία του ΕΣΔΚΝΑ.

Με την πρωτομαγιάτικη προκήρυξη του ΠΑΜΕ να μοιράζεται χέρι χέρι, καλούν τους εργαζόμενους σε ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς. Να τη μετατρέψουν σε αποφασιστικό βήμα καταδίκης της ιμπεριαλιστικής «νέας τάξης πραγμάτων» και έκφρασης της διεθνιστικής αλληλεγγύης. Κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια στην αντεργατική πολιτική του δικομματισμού, της ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου, αλλά και στις συμβιβασμένες και υποταγμένες ηγεσίες. Ταυτόχρονα να διεκδικήσουν αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους.

Εκδηλώσεις

Τις επόμενες ημέρες και πριν την 1η Μάη Σωματεία, Συνδικάτα, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ διοργανώνουν πλήθος πολύμορφων εκδηλώσεων για να γιορτάσουν και να τιμήσουν τη φετινή Πρωτομαγιά:

-- Ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Το εργατικό δίκαιο στις σύγχρονες κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες» διοργανώνει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ στις 29 Απρίλη στις 6.30 μ.μ. στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20).

-- Με θέμα «Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν παζαρεύει τις συνθήκες εργασίας και ασφάλειας στους χώρους δουλιάς» η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ διοργανώνει αύριο Τετάρτη κεντρική εκδήλωση στο Περιστέρι στις 6.30 μ.μ. στο 1ο Δημοτικό Σχολείο (Αγιος Αντώνης).

-- Κεντρική πρωτομαγιάτικη εκδήλωση θα πραγματοποιήσει στις 30 Απρίλη στις 6.30 μ.μ. στα γραφεία του το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, ενώ το πρωί της ίδιας μέρας θα γίνουν εκδηλώσεις με στάση εργασίας σε πολλά εργοτάξια.

--Στη Θεσσαλονίκη η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Αλληλεγγύη στους λαούς Κύπρου, Παλαιστίνης και Ιράκ και σε κάθε λαό - θύμα του ιμπεριαλισμού», την Παρασκευή 30 του Απρίλη, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς (άγαλμα Βενιζέλου).

-- Με συναυλία στις 30 Απρίλη που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας θα εκφραστεί η αλληλεγγύη στους λαούς - θύματα του ιμπεριαλισμού.

-- Εκδήλωση με προβολή ταινίας για την Εργατική Πρωτομαγιά και την ιστορία του εργατικού κινήματος διοργανώνει την Πέμπτη το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας την Πέμπτη στις 8 μ.μ. στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Αμφισσας.

-- «Το χτες, το σήμερα και το αύριο των αγώνων, μέσα από τους στίχους Ελλήνων και ξένων ποιητών και ο σύγχρονος, ταξικός αγωνιστικός λόγος του ΠΑΜΕ» είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνει η ΕΣΑΚ Τραπεζών αύριο Τετάρτη στις 4 μ.μ. στην ΟΤΟΕ (Βησσαρίωνος 9 και Σίνα, 4ος όροφος).

-- Εκδήλωση αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι διοργανώνει η Γραμματεία Νέων Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ αύριο Τετάρτη στις 8.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

-- Συγκέντρωση - εκδήλωση για την Πρωτομαγιά διοργανώνει αύριο Τετάρτη ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Ταύρου στις 8 μ.μ. στην πλατεία Παναγίτσας.

-- Τους εργάτες που έχουν χάσει τη ζωή τους στα Ολυμπιακά έργα θα τιμήσει ο Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Τριάδας Νίκαιας, την Παρασκευή 30 Απρίλη, στις 8 μ.μ. στην πλατεία Παιδικής Στέγης στη Νίκαια.

-- Με συναυλία της Λαϊκής Ορχήστρας του Πνευματικού Κέντρου Νίκαιας θα γιορτάσει ο δήμος την εργατική Πρωτομαγιά το Σάββατο 1η Μάη στις 8 μ.μ. στην πλατεία Ανάληψης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρωτοβουλίες μαζικών φορέων(2011-04-28 00:00:00.0)
Πολύμορφες εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά(2006-04-28 00:00:00.0)
Ολες οι δυνάμεις για την προετοιμασία της(2004-04-20 00:00:00.0)
Καθημερινή δράση για τον ταξικό γιορτασμό(2004-04-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ