Πέμπτη 15 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΑΝΙΑ
Ψέματα Ρασμούσεν για τα όπλα μαζικής καταστροφής

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ.- Πρώην αναλυτής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Δανίας αποκάλυψε, σε συνέντευξή του στη δανική εφημερίδα «Ινφορμασιόν», πως ο πρωθυπουργός της Δανίας Αντερς Φογκ Ρασμούσεν, που ισχυρίστηκε επανειλημμένα πως το Ιράκ διέθετε όπλα μαζικής καταστροφής, γνώριζε πολύ καλά ότι τέτοια όπλα δεν υπήρχαν.

Την αποκάλυψη έκανε ο ταγματάρχης Φρανκ Σιόελμ Γκρέβιλ, που απολύθηκε από την υπηρεσία του τον περασμένο Φλεβάρη, επειδή διέρρευσε στον Τύπο τμήμα έκθεσης των μυστικών υπηρεσιών, που ανέφερε πως δεν υπήρχαν όπλα μαζικής καταστροφής στο Ιράκ. «Εχουμε έναν πρωθυπουργό που είπε ψέματα. Και το έκανε επανειλημμένα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γκρέβιλ και πρόσθεσε πως ο Ρασμούσεν διέθετε πολλές εκθέσεις, που αποδείκνυαν πως δεν υπήρχαν τα όπλα μαζικής καταστροφής.

Τον Οκτώβρη του 2002, ο Ρασμούσεν υποστήριξε στο Κοινοβούλιο ότι η κυβέρνηση «είναι πεπεισμένη πως το καθεστώς στο Ιράκ διαθέτει όπλα μαζικής καταστροφής και πυραύλους», προκειμένου να εξασφαλίσει εν τέλει την υποστήριξη του σώματος για τη συμμετοχή της Δανίας στον πόλεμο. Αργότερα, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η Δανία συμμετείχε στην επίθεση, επειδή ο Σαντάμ Χουσεΐν αρνήθηκε να συνεργαστεί με τον ΟΗΕ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ