Τρίτη 30 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Βελτιωτικές αλλαγές

Αλλαγές με στόχο τη βελτίωση της κατάστασης που επικρατεί στο ελληνικό μπάσκετ σήμερα, προανήγγειλε από το Βόλο ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βασίλης Οικονομίδης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο περιθώριο του 12ο ΟΛ ΣΤΑΡ ΓΚΕΪΜ, το οποίο διεξήχθη στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας. «Εμείς ως ΕΣΑΚΕ θέλαμε να διοργανώσουμε ένα αξιόπιστο πρωτάθλημα και τα καταφέραμε. Στην πλειοψηφία τους οι ομάδες ξεπέρασαν τις "ασθένειες" του παρελθόντος, δημιουργήθηκαν νέες πηγές εσόδων και μας δίνει κουράγιο η αύξηση κατά 2,5% της τηλεθέασης που παρουσιάζουν οι αγώνες του μπάσκετ, κάτι που σημαίνει ότι το άθλημα ανακάμπτει. Δεν μπορούμε από τη μια μέρα στην άλλη να γιατρέψουμε τα προβλήματα, αλλά τα ξεπερνάμε μεθοδικά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Οικονομίδης.

Οσον αφορά τις αλλαγές αυτές εντοπίζονται τρία βασικά σημεία. Το αναγκαίο άνοιγμα προς την επαρχία με την αύξηση των ομάδων που προέρχονται από αυτήν με τη μορφή των «καρτών ελεύθερης συμμετοχής». Κάτι που αν συμβεί, μάλλον θα πρόκειται για τις ομάδες Ολύμπια Λάρισας και Κολοσσός Ρόδου που ακολούθησαν στη βαθμολογία τις ΜΕΝΤ και Πανελλήνιο, οι οποίες εξασφάλισαν την άνοδό τους στην Α1.

Αλλη αναγκαία αλλαγή θα γίνει στο πειθαρχικό δίκαιο, προκειμένου να εξαλειφτεί το φαινόμενο της βίας. Τρίτο πεδίο, όπου εστιάζονται οι αλλαγές, είναι το θεσμικό πλαίσιο εκεί όπου φέτος είδαμε αρκετές φορές μπερδέματα κανονισμών μεταξύ του ΕΣΑΚΕ και της ΕΟΚ. (Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ αναγνώρισε τις ευθύνες της Λίγκας στην υπόθεση του Νέναντ Μάρκοβιτς). Στο θέμα των Ευρωπαίων πάντως φαίνεται να προκρίνονται δύο λύσεις ως επικρατέστερες. Είτε θα επιτραπεί η απεριόριστη απόκτηση παικτών που προέρχονται από χώρες της ΕΕ, ώστε να υπάρξει πλήρης εναρμόνιση με το κοινοτικό δίκαιο, είτε θα επιτραπεί η απόκτηση και άλλων Ευρωπαίων, με τον όρο όμως ότι θα θεσπιστεί συγκεκριμένος αριθμός.

  • Με επιτυχία στέφθηκε η διοργάνωση του 12ου ΟΛ ΣΤΑΡ ΓΚΕΪΜ που έγινε στο Βόλο, αφού με το «κυρίως πιάτο» της διοργάνωσης, που ήταν η αναμέτρηση των Ελλήνων παικτών με τους ξένους του πρωταθλήματος της Α1, και με τα «χάπενιγκ» που συνοδεύτηκε συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των κατοίκων της πόλης. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι νικήτρια ήταν η ελληνική ομάδα με 102-89, ενώ στο διαγωνισμό καρφωμάτων νικητής ήταν ο Πάουελ του ΠΑΟΚ και στον αντίστοιχο των τρίποντων ο Κορωνιός του Πανιωνίου. Στο Σαββατιάτικο αγώνα των Ελπίδων η ομάδα του Βορρά νίκησε την αντίστοιχη του Νότου με 87-80.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ