Τετάρτη 12 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΠΕΡΟΥ
Φουτζιμόρι για τρίτη συνεχόμενη θητεία;

Εντονη πολιτική συζήτηση για το αποτέλεσμα των εκλογών

Associated Press

Εντονη πολιτική συζήτηση για το αποτέλεσμα των εκλογών
ΛΙΜΑ.-

Τα τελικά αποτελέσματα των διπλών εκλογών της 12ης Απριλίου, τόσο κοινοβουλευτικών όσο και προεδρικών, τελικά ίσως κρύβουν περισσότερες εκπλήξεις από ό,τι περίμεναν πολλοί, και κυρίως η αντιπολίτευση που εξακολουθεί να καταγγέλλει την ηγεσία της χώρας για εκτεταμένη καλπονοθεία.

Ο υποψήφιος για τρίτη συνεχόμενη φορά και νυν Πρόεδρος Αλμπέρτο Φουτζιμόρι, όχι μόνο προηγείται αλλά η τάση που φανερώνει η καταμέτρηση των ψήφων, είναι ότι ενδέχεται να εκλεγεί και από το πρώτο γύρο. Τα τελευταία μερικά αποτελέσματα φέρουν τον Φουτζιμόρι να συγκεντρώνει το 49,85%, μετά την καταμέτρηση του 77% των ψήφων, έναντι 40,45% του κυρίου αντιπάλου του Αλεχάνδρο Τολέδο.

Ο ίδιος ο Φουτζιμόρι σπάζοντας μετά από τρεις οργιώδεις μέρες τη σιωπή, τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ότι πρέπει να περιμένουν «ήρεμα» τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών της Κυριακής, για να διαπιστωθεί εάν εν τέλει θα χρειαστεί και δεύτερος γύρος, ενώ απέρριψε τις ερωτήσεις σχετικά προς τις πιθανότητες να υπήρξαν παρανομίες στη διάρκεια της ψηφοφορίας, τονίζοντας ότι είναι φυσικό στο Περού να μιλούν για νοθεία στις εκλογές! Πάντως νωρίτερα, εμμένοντας, ο Τολέδο δήλωσε ότι απορρίπτει «κατηγορηματικά» τα επίσημα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών, καθώς όπως διατείνεται σημειώθηκαν «παρανομίες κατά συρροήν».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ