Σάββατο 20 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ζευγάρι «φωτιά»

ΑΕΚ και ΠΑΟ θα κοντραριστούν στον ημιτελικό του θεσμού

Sportidea

ΑΕΚ και ΠΑΟ θα κοντραριστούν στον ημιτελικό του θεσμού
Τα «παιχνίδια» και οι συμπεριφορές, προς και λόγω υπεράσπισης αλλότριων και αντικρουόμενων συμφερόντων, που απαξιώνουν ακόμα περισσότερο το άθλημα, έχουν πλέον νέα εστία έντασης. Το Κύπελλο. Χτες έγινε η κλήρωση για τα ζευγάρια της ημιτελικής φάσης, όπου τυχερός ήταν ο Ολυμπιακός (7/4 εκτός και 21/4 εντός) που θ' αντιμετωπίσει την Καστοριά και άτυχοι ΑΕΚ (27/3 εντός και 21/4 εκτός) και ΠΑΟ που θα «μονομαχήσουν» για μια θέση στον τελικό. Αυτά όμως πέρασαν σε δεύτερη μοίρα αφού η διαδικασία ήταν επεισοδιακή και «σημαδεύτηκε» από ανάρμοστες συμπεριφορές. Αιτία των προβλημάτων είναι η διαστρέβλωση της φύσης του ποδοσφαίρου - με την παράδοσή του στις ορέξεις επιχειρηματικών συμφερόντων - και αφορμή η «φυσική» συνέπεια της ανισονομίας.

Ολα ξεκίνησαν προχτές όταν η Επιτροπή Εφέσεων (ΕΕ) της ΕΠΟ αυτεπάγγελτα προσέβαλε την απόφαση τιμωρίας στην ΑΕΚ - για τις αλητείες κατά Ευθυμιάδη - και (σωστά) αύξησε την ποινή σε 3 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών. Με τη διαφορά ότι σε αντίστοιχες περιπτώσεις με τις προκλητικές ποινές - χάδια σε άλλους υπαίτιους, «ποίησε την νήσσαν». Και κορυφώθηκαν χτες. Η Επιτροπή Κυπέλλου, επικαλούμενη το (πολύ νωρίτερα γνωστό) πρόγραμμα της Εθνικής και το ντέρμπι ΠΑΟ - ΟΣΦΠ, άλλαξε τις ημερομηνίες (από 13, 14 Απρίλη, σε 27/3 και 7/4). Με αποτέλεσμα (μετά και την απόφαση της ΕΕ) η ΑΕΚ να υποδεχτεί τους «πράσινους» χωρίς κόσμο, αν και θα επιδιώξει νέα αλλαγή. Αυτό πυροδότησε μεγάλη ένταση ανάμεσα σε μέλη της επιτροπής και τον εκπρόσωπο της ΠΑΕ, που αρχικά ξεπέρασαν φραστικά τα όρια και κάποια στιγμή παραλίγο να πιαστούν και στα χέρια!

Ακόμα, προχτές, η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ είχε εκδώσει μια εμπρηστική ανακοίνωση, κίνηση που συνειδητά και ανεύθυνα επανέλαβε και χτες. Κάνει λόγο για «μάσκες που έπεσαν», «σκοτεινά σχέδια που ολοκληρώθηκαν», «έγκλημα» και «μια κακόγουστη φαρσοκωμωδία με τους γνωστούς, σε όλους πλέον, πρωταγωνιστές». Το χειρότερο όμως είναι ότι... αναρωτιέται (ουσιαστικά προαναγγέλλοντας) αναφορικά με τους οπαδούς της: «Ποιος άραγε θα μπορέσει να συγκρατήσει τη δικαιολογημένη οργή τους»... Δρώμενα που απλώς επιβεβαιώνουν τη σαπίλα αλλά και την επικινδυνότητα του συστήματος.

  • Το βράδυ ΑΕΚ και Παναθηναικός κατέθεσαν κοινό αίτημα να αλλάξει η έδρα του πρώτου αγώνα (να γίνει στο γήπεδο του ΠΑΟ)όπως επίσης να αλλάξει και η ημερομηνία για τις 7 Απρίλη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ