Τρίτη 16 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Θρίαμβος του Ηρακλή

Υποψηφιότητα πλέον για μια θέση στην τετράδα του πρωταθλήματος, που θα του δώσει το πλεονέκτημα έδρας στη φάση των πλέι οφ, έβαλε ο Ηρακλής, αφού πήρε «ρόπαλο» μετά τη σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας νίκη επί της ΑΕΚ με 95-74. Οι «κυανόλευκοι» τερμάτισαν μια δυσμενή παράδοση γι' αυτούς τα τελευταία χρόνια, που ήθελε τους «κιτρινόμαυρους» να περνάνε αλώβητοι από το Ιβανώφειο, έχοντας μπροστάρη τον νεαρό Ηλιάδη που πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση (33 π). Πάντως, από το παιχνίδι δεν έλειψαν τα επεισόδια που οδήγησαν στην αποβολή με ντισκαλιφιέ του Τζέκινς μετά από φραστική διαμάχη με τον Μαστραφτσή. Επεισόδια είχαμε και εκτός αγωνιστικού χώρου, αφού 70 οπαδοί της ΑΕΚ επιχείρησαν να μπουν στο γήπεδο και συνεπλάκησαν με την αστυνομία.

Στα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής, ξεχωρίζει η νίκη του Απόλλωνα Πάτρας επί του Αρη με 102-97, κάτι που φέρνει τους Πατρινούς μια ανάσα πριν την παραμονή τους στην κατηγορία, αλλά και η δύσκολη νίκη του Ολυμπιακού επί του Ηλυσιακού με 68-65.

Πολύτιμο διπλό εκτός έδρας πήρε το Περιστέρι στην Κοζάνη από τον Μακεδονικό (78-71), κάτι που οδήγησε στην αλλαγή προπονητή για τους «πράσινους», αφού τον Παναγιώτη Ζώντο αντικατέστησε ο Κώστας Πιλαφίδης.

Ακάθεκτο συνέχισε το Μαρούσι, αφού νίκησε και τον Πανιώνιο με 91-83, ενώ ο Παναθηναϊκός ξέσπασε στον ΠΑΟΚ για την ήττα του στην Ευρωλίγκα (92-73). Την παράταση χρειάστηκε ο Ιωνικός ΝΦ για να κάμψει την αντίσταση του Ηρακλείου (94-87 κ.α. 78-78).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Μαρούσι 37, Παναθηναϊκός 36, Ηρακλής 33, Αρης 33, ΑΕΚ 33, ΠΑΟΚ 32, Περιστέρι 31, Μακεδονικός 31, Πανιώνιος 30, Απόλλων Π. 29, Ηράκλειο 27, Ηλυσιακός 26, Ιωνικός ΝΦ 26.

  • Σε συναινετικό διαζύγιο οδηγείται η σχέση Ολυμπιακού και Γιώργου Διαμαντόπουλου! Ολες οι πληροφορίες συγκλίνουν στην άποψη ότι ο 23χρονος μπασκετμπολίστας εντός των ημερών θα αποτελέσει παρελθόν για τον Ολυμπιακό.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ