Πέμπτη 4 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
Τηλεόραση
«Σκληρό ροκ» αποκλεισμών

Ακόμη και τις τελευταίες μέρες λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες εξακολουθούν ν' αυθαιρετούν οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών, προβάλλοντας μόνο εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στα στούντιο και στα παράθυρα των κεντρικών δελτίων ειδήσεων.

Ο δικομματισμός, ακόμη και στο παραπέντε των εκλογών, είναι ο πρωταγωνιστής της μάχης που δίνεται μέσα από τις τηλεοπτικές οθόνες. Διπλά και τριπλά παράθυρα ανοίγουν στη ζώνη prime time, την ώρα δηλαδή που μεταδίδονται τα κεντρικά δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών. Οι εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων εξορίζονται στις πρωινές ή στις μεταμεσονύχτιες ζώνες. Και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να υπενθυμίσουμε ότι είχε μιλήσει για την ώρα που προβάλλονται τα λεγόμενα μικρά κόμματα, σημειώνοντας ότι αποκλείονται από τη ζώνη υψηλής τηλεθέασης.

Στην «μπανιέρα» των προεκλογικών παραθύρων δυο δυο «μπαίνουν» οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, μετά φυσικά από πρόσκληση των υπευθύνων των τηλεοπτικών σταθμών. Ορισμένοι μάλιστα από τους εκπροσώπους δεν προλαβαίνουν να τρέχουν από παράθυρο σε παράθυρο.

Ενδεικτικά για το προεκλογικό δικομματικό κλίμα που επικρατεί στα κανάλια, και συγκεκριμένα στα κεντρικά δελτία ειδήσεων, είναι τα στοιχεία που παραθέτουμε για τις δύο πρώτες μέρες της τελευταίας βδομάδας των εκλογών. Οι πέντε μεγάλοι τηλεοπτικοί σταθμοί, MEGA, ANTENNA, ALPHA, STAR, ALTER, ορθάνοιξαν τα παράθυρά τους στο δικομματισμό. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 1η του Μάρτη 16 παράθυρα αποκλειστικά για το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, την Τρίτη 2 του Μάρτη 21 παραθύρια και χτες, ίσως για ισοφάριση, άλλα 21 παράθυρα για τα δύο μεγάλα κόμματα. Για τα υπόλοιπα κόμματα τα παράθυρα ήταν ερμητικά κλεισμένα. Τα στοιχεία που παραθέτουμε είναι αποκαλυπτικά.

Δευτέρα 1η του Μάρτη: MEGA: Ντιμπέιτ στο οποίο έλαβαν μέρος η Αννα Διαμαντοπούλου από το ΠΑΣΟΚ και ο Γ. Βαρβιτσιώτης από τη ΝΔ. Στη συνέχεια στα παράθυρα εμφανίστηκαν ο Στέφανος Τζουμάκας από το ΠΑΣΟΚ και ο Γ. Πέτσος από τη ΝΔ. ΑΝΤΕΝΝΑ: Στα παράθυρα της Ελλης Στάη ο Α. Τσοχατζόπουλος από το ΠΑΣΟΚ και ο Αρης Σπηλιωτόπουλος από τη ΝΔ. ALPHA: Παράθυρα στον Μ. Εβερτ από τη ΝΔ και στον Χρήστο Πρωτόπαππα από το ΠΑΣΟΚ. Στη συνέχεια ο Νίκος Χατζηνικολάου «φιλοξένησε» τον Κ. Μητσοτάκη. Στα παράθυρα του STAR εμφανίστηκαν η Αννα Ψαρούδα-Μπενάκη από τη ΝΔ, η Φώφη Γεννηματά από το ΠΑΣΟΚ, ο Θανάσης Τσούρας από το ΠΑΣΟΚ και ο Γ. Γιακουμάτος από τη ΝΔ. ALTER: Καλεσμένος ο Κώστας Λαλιώτης από το ΠΑΣΟΚ. Ακολούθησαν παράθυρα με καλεσμένους του Νίκου Ευαγγελάτου τον Τηλέμαχο Χυτήρη από το ΠΑΣΟΚ και τον Αρη Σπηλιωτόπουλο από τη ΝΔ.

Τρίτη 2 του Μάρτη: MEGA: Ντιμπέιτ δικομματισμού για πολλοστή φορά. Στο ντιμπέιτ πήραν μέρος ο Χρήστος Πρωτόπαππας από το ΠΑΣΟΚ και ο Β. Μεϊμαράκης από τη ΝΔ. ΑΝΤΕΝΝΑ: Πρώτο παράθυρο στην Μιλένα Αποστολάκη από το ΠΑΣΟΚ και στον Νικήτα Κακλαμάνη από τη ΝΔ. Δεύτερο παράθυρο με τον Χρήστο Πρωτόπαππα από το ΠΑΣΟΚ και τον Μιλτιάδη Εβερτ από τη ΝΔ. Για τον ALPHA «άρχισε το σκληρό ροκ» με τέσσερα παράθυρα που άνοιξε ο Νίκος Χατζηνικολάου μόνο για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Πρώτο παράθυρο στην Αννα Διαμαντοπούλου από το ΠΑΣΟΚ και στον Δημήτρη Αβραμόπουλο από τη ΝΔ. Δεύτερο παράθυρο στον Μίμη Ανδρουλάκη από το ΠΑΣΟΚ. Τρίτο παράθυρο στον Τηλέμαχο Χυτήρη από το ΠΑΣΟΚ και στον Απόστολο Ανδρεουλάκο από τη ΝΔ. Τέταρτο παράθυρο στην Αντζελα Γκερέκου από το ΠΑΣΟΚ και στη Νατάσα Ράγιου από τη ΝΔ. STAR: Παράθυρα στον Πέτρο Ευθυμίου από το ΠΑΣΟΚ, στον Α. Φωτιάδη από το ΠΑΣΟΚ και στον Μ. Κεφαλογιάννη από τη ΝΔ. Δεύτερο παράθυρο στον Γιάννο Παπαντωνίου από το ΠΑΣΟΚ, στον Αρη Σπηλιωτόπουλο από τη ΝΔ και στον Γιάννη Δραγασάκη από το ΣΥΝ, στον οποίο ο Γ. Λιάγκας δεν έδωσε το λόγο. Στον ALTER καλεσμένος στο στούντιο ήταν ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Καραμανλής. Λίγο αργότερα σειρά είχε ο Στέφανος Μάνος από το ΠΑΣΟΚ. Τα παράθυρα στη συνέχεια ανοίγουν στον Ακη Τσοχατζόπουλο από το ΠΑΣΟΚ και στον Μιχάλη Λιάπη από τη ΝΔ.

Χτες, Τετάρτη, 3 του Μάρτη: Τρεις μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τους υπεύθυνους των τηλεοπτικών σταθμών δεν υπήρχαν παρά μόνο δύο κόμματα: Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Ετσι τα δελτία ειδήσεων ήταν και πάλι αποκλειστικά αφιερωμένα στο δικομματισμό, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα ήταν αποκλεισμένα. Εχουμε και λέμε λοιπόν: MEGA: Κώστας Σκανδαλίδης και Αρης Σπηλιωτόπουλος. Μετά έρχεται η «κάλπη» με «άρωμα γυναίκας»... Στα παράθυρα η Εύα Καϊλή από το ΠΑΣΟΚ και η Α. Κανελλοπούλου από τη ΝΔ. ANTENNA: Συνέντευξη του Γ. Παπανδρέου στην Ελλη Στάη. ALPHA: «Ακόμη πιο σκληρό ροκ» με πρώτο παράθυρο στον Θεόδωρο Πάγκαλο από το ΠΑΣΟΚ και στον Πάνο Παναγιωτόπουλο από τη ΝΔ. Δεύτερο παράθυρο στον Γιάννο Παπαντωνίου και στον Μιχάλη Λιάπη. Τρίτο παράθυρο στη Βάσω Παπανδρέου, στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στον Α. Αλαβάνο από το ΣΥΝ. STAR: Παράθυρο στον Α. Τσοχατζόπουλο και στον Πάνο Παναγιωτόπουλο. Στη συνέχεια τέσσερα παράθυρα, δύο στο ΠΑΣΟΚ με τον Χρήστο Παπουτσή και την Α. Ροκοφύλλου από το ΠΑΣΟΚ και δύο στη ΝΔ με τις Ε. Βόζεμπεργκ και Ε. Κουντουρά από τη ΝΔ. ALTER: Πρώτο παράθυρο στον Πέτρο Ευθυμίου από το ΠΑΣΟΚ και στην Ντόρα Μπακογιάννη από τη ΝΔ, δεύτερο στον Νάσο Αλευρά από το ΠΑΣΟΚ και στον Β. Πολύδωρα από τη ΝΔ.

Αυτό θα πει θρίαμβος της πολιτικής πολυφωνίας! Εύγε...


Κούλα ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προεκλογικοί αποκλεισμοί(2007-09-07 00:00:00.0)
«Παράθυρα» στο δικομματισμό(2007-08-22 00:00:00.0)
Σε «αποκλεισμό» η πολυφωνία(2006-03-29 00:00:00.0)
Επικράτηση του δικομματισμού(2004-06-09 00:00:00.0)
Πιέσεις και παραβιάσεις(2004-02-03 00:00:00.0)
Το «μεγαλείο» της ανισότητας(2001-10-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ