Προσπάθησε αλλά τελικά ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε στη Μόσχα να ανοίξει νικηφόρα την πρεμιέρα των αγώνων του για τη Β΄ φάση της Ευρωλίγκας αφού ηττήθηκε από την ΤΣΣΚΑ με 80-76. Οι «ερυθρόλευκοι» αν και ήταν μέσα στο παιχνίδι, τουλάχιστον για τα δύο πρώτα δεκάλεπτα, 20-20, 39-32, εντούτοις στην επανάληψη παρασύρθηκαν από το ρυθμό των γηπεδούχων με αποτέλεσμα στη Γ΄ περίοδο η ρωσική ομάδα να αυξήσει τη διαφορά μέχρι και 20 πόντους (69-49). Σε αυτό συντέλεσε η πολύ καλή απόδοση της περιφέρειας αφού οι Τουρκσάν και Χόλντεν δεν μπόρεσαν να αντιμετωπιστούν από την άμυνα του Ολυμπιακού.
- Τα πράγματα όσον αφορά στην πρόκριση στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας είναι ούτως ή άλλως δύσκολα για τον Παναθηναϊκό μετά την κλήρωση της φάσης των 16, η οποία τον έφερε αντιμέτωπο με δύσκολους αντιπάλους στο ΣΤ΄ όμιλο. Αυτό όμως που θέλουν σίγουρα οι «πράσινοι» σήμερα στο κλειστό του Σπόρτιγκ (19.10) κόντρα στην Μπενετόν Τρεβίζο είναι να μη γίνουν δυσκολότερα. Κάτι που σημαίνει ότι η νίκη στην πρεμιέρα της Β΄ φάσης είναι επιτακτική ανάγκη για την ελληνική ομάδα. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στάθηκε στο ψυχολογικό αβαντάζ που θα αποκτήσει η ομάδα του σε περίπτωση νίκης, παραδέχεται ωστόσο πως τα πράγματα κόντρα σε αυτή την Μπενετόν δεν είναι καθόλου εύκολα.
- Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στο φάιναλ φορ της FEL έκανε χτες το Μαρούσι που στον ημιτελικό της διοργάνωσης νίκησε στην ελληνική μονομαχία τον Αρη με 85-76 στο κλειστό του Αγ. Θωμά.