Σάββατο 8 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ στον ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Οι νέοι συναντιούνται με το ΚΚΕ γιατί είναι το μόνο κόμμα που πρόβλεψε τις συνέπειες της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης στα Βαλκάνια. Προειδοποίησε για τον πόλεμο, τη διάλυση των κρατών, την αμφισβήτηση των συνόρων, της ανεξαρτησίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων των λαών.

Η ΚΝΕ πρωτοστάτησε, στους μεγάλους αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες του λαού μας όλα αυτά τα χρόνια, στο μεγαλειώδες αντιπολεμικό κίνημα. Μαζί και δίπλα στο ΚΚΕ, συμμετείχε και οργάνωσε τη φωνή της ανυπότακτης νεολαίας μέσα στο φιλειρηνικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα. Από πολύ νωρίς, από το 1992, με τη διοργάνωση κάθε χρόνο, πανελλαδικών αντιιμπεριαλιστικών διήμερων, έδωσε το στίγμα της, μια ζωντανή απάντηση της πρωτοπόρας νεολαίας που δε σκύβει το κεφάλι στον ιμπεριαλισμό. Συμβολικά οργάνωσε τα νεανικά μπλόκα της αντεπίθεσης - όταν οι άλλοι καλούσαν στο ρεαλισμό της υποταγής - στις γωνιές της πατρίδας, όπου υπάρχουν βάσεις και προγεφυρώματα του ιμπεριαλισμού. Το 1992 στις Πρέσπες, ενώ στη Γιουγκοσλαβία μαίνεται ο πόλεμος που έχουν προκαλέσει οι ιμπεριαλιστές, με συμμετοχή νέων από τις γειτονικές χώρες. Το 1993 στη ΝΑΤΟική βάση στο Ακτιο, ενώ ο πόλεμος στη διαλυμένη Γιουγκοσλαβία συνεχίζεται. Το 1994 στο Στόμιο, εκεί που προγραμματίζεται η ανέγερση του ΝΑΤΟικού στρατηγείου. Το 1995 στην Πάτρα και στον Αραξο. Στο λιμάνι της αχαϊκής πρωτεύουσας, απ' όπου εξορμούν ΝΑΤΟικά πλοία στο Ιόνιο Πέλαγος. Το 1996, στο στρατόπεδο Νταλίπη, εκεί που οι πολεμοκάπηλοι του ΝΑΤΟ σχεδιάζουν την εγκατάσταση της πολυεθνικής Δύναμης Ταχείας Επέμβασης. Το 1997 στη Σούδα, τη βάση - σύμβολο της επικυριαρχίας των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο. Το 1998 αφιερώνεται στην ελληνοτουρκική φιλία και στην πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό και γίνεται στην πόλη της Χίου και στον Τσεσμέ της Τουρκίας. Το 1999 πραγματοποιείται για 8η κατά σειρά χρονιά, νεανική συνάντηση στο Λιτόχωρο, χώρο απόβασης των δολοφονικών ευρωΝΑΤΟικών στρατιών που έσπειραν το θάνατο στους λαούς της Γιουκοσλαβίας, ενώ πραγματοποιήθηκε συμβολικός αποκλεισμός των συνόρων στους Ευζώνους.

Με το ΚΚΕ, «όχι» στην υποταγή


Τότε που τα άλλα κόμματα χαιρέτιζαν την ιμπεριαλιστική τάξη, είτε σιωπούσαν και κατηγορούσαν το ΚΚΕσαν «δογματικό» και «απροσάρμοστο». Καλλιεργούσαν αυταπάτες για το ρόλο του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της Νέας Τάξης, το ΚΚΕ καλούσε το λαό σε ξεσηκωμό και αντίσταση.

Οι σκηνές φρίκης που ζήσαμε, με τη δολοφονία αμάχων, το βομβαρδισμό νοσοκομείων, σχολείων, εργοστασίων, πόλεων και χωριών από τα ΝΑΤΟικά αεροπλάνα των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, επιβεβαίωσαν με δραματικό τρόπο το ΚΚΕ.

Οι νέοι μπροστά στην κάλπη πρέπει να θυμηθούμε:
  • Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συμμετείχε στον πόλεμο, υπέγραψε τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς, παραχώρησε τους δρόμους, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια της Ελλάδας.
  • Για να περάσουν οι ΝΑΤΟικοί φονιάδες πρόσφερε το ελληνικό έδαφος, για να γίνουν στρατιωτικές ασκήσεις προετοιμασίας του πολέμου.
  • Υπέγραψε το «Σύμφωνο Σταθερότητας» στη ΝΑ Ευρώπη, που υποδουλώνει τα Βαλκάνια, έστειλε ελληνικό στρατό στη Βοσνία και στο Κοσσυφοπέδιο, στις ΝΑΤΟικές δυνάμεις κατοχής .

Ο ελληνικός λαός ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΕ

Το ΚΚΕ πρωτοστάτησε στο μεγαλειώδη αντιπολεμικό αγώνα.

Εδωσε απάντηση στον ευρωατλαντικό φασισμό του ΝΑΤΟ.

Η ένταξη στο ΝΑΤΟ, η υποταγή στους ιμπεριαλιστές, η συμμετοχή στον πόλεμο και στο μοίρασμα των αγορών, υπονομεύουν την εθνική ανεξαρτησία της χώρας.

Η συναίνεση στο νέο στρατηγικό δόγμα του ΝΑΤΟ, στη νέα του δομή, στην ανατροπή του Διεθνούς Δικαίου, ανοίγει το δρόμο για την αλλαγή των συνόρων, οδηγεί χώρες και λαούς στο σφαγείο του πολέμου και στην υποδούλωση.

Η απάντηση στην υποταγή είναι τώρα ψήφος στο ΚΚΕ. Για να δώσουμεδύναμη στον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα. Ο νέος πόλεμος στα Βαλκάνια προετοιμάζεται.ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ προχωρούν σε νέο διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας με την απόσπαση της Νότιας Σερβίας και του Μαυροβουνίου.

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ψήφισαν στη Βουλή τη λειτουργία του ΝΑΤΟικού Στρατηγείου της Λάρισας. Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ δηλώνει πως θα χρησιμοποιηθεί για την Πρίστινα και το Κόσσοβο.

Αμερικανοί και άλλοι ΝΑΤΟ ικοί στρατιώτες πατούν και πάλι τα εδάφη της Ελλάδας. Νέα γυμνάσια για την προετοιμασία του πολέμου θα γίνουν στη χώρα μας. Κι άλλοι Ελληνες φαντάροι και αξιωματικοί θα σταλούν στο Κόσσοβο.

Η νεολαία μαζί με το λαϊκό κίνημα μπορούν να εμποδίσουν σήμερα και να ανατρέψουν αύριο την εγκληματική πολιτική του ιμπεριαλισμού

Με την ψήφο της μπορεί να αποδυναμώσει και το ΠΑΣΟΚκαι τη ΝΔπου υπηρετούν τις επιλογές της πλουτοκρατίας, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Μπορεί να προσπεράσει τα κόμματα που δεν έχουν τη θέληση να συγκρουστούν με τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.Για να δυναμώσει η αντίσταση στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα, για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και των συνόρων της χώρας μας, για μια Ελλάδα της ανεξαρτησίας και της ειρήνης, γέφυρα φιλίας με τους λαούς και όχι επιθετική ΝΑΤΟική βάση. ΨΗΦΟΣ ΤΩΡΑ στο ΚΚΕ, για το μέτωπο της λαϊκής αντεπίθεσης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ