Τρίτη 17 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Μαζική συγκέντρωση στο Κίροφ

Ενάντια στην αύξηση των δημοτικών τελών

Στις 13 του Φλεβάρη στην πόλη Κίροφ πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην αύξηση των δημοτικών τελών και στην κατάργηση των δωρεάν ή μειωμένων εισιτηρίων, που ίσχυαν για ορισμένες κατηγορίες δημοτών στις δημοτικές συγκοινωνίες.

Η συγκέντρωση έγινε με πρωτοβουλία του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας (ΚΕΚΡ-ΚΚΡ) και σ' αυτήν πήραν μέρος πάνω από 2.000 πολίτες. Αντιπροσωπεία τους με επικεφαλής τον Β. Τουρούλο, Γραμματέα της Οργάνωσης Περιοχής του ΚΕΚΡ-ΚΚΡ, συναντήθηκε με τον κυβερνήτη της περιοχής και του έθεσε τα αιτήματα των διαδηλωτών. Μεταξύ των άλλων οι συγκεντρωμένοι απείλησαν πως σε περίπτωση που δεν ακυρωθούν τα νέα μέτρα θα προχωρήσουν σε αποχή από τις προεδρικές εκλογές της 14ης του Μάρτη.

Να δεθούμε με την καθημερινή ζωή των εργαζομένων

Σε συνέντευξή του ο Βίκτορ Τιούλκιν, Συμπρόεδρος της ΚΕ του ΚΕΚΡ-ΚΚΡ, σημειώνει ότι το κύριο καθήκον για τις κομματικές οργανώσεις του κόμματος, μπροστά στο κομματικό συνέδριο του Φλεβάρη, είναι «η οικοδόμηση της δουλιάς του κόμματος με τέτοιον τρόπο ώστε να διεισδύει σε κάθε βασική και βγαλμένη μέσα από τον αγώνα οργανωτική μορφή και να δουλεύει εκεί με τις μάζες». Υπογραμμίζει ότι στόχος θα πρέπει να είναι «το δέσιμο του κόμματος με την καθημερινή ζωή των εργατών». Απαντώντας στην κριτική που γίνεται τους τελευταίους μήνες από τα «αριστερά» προς την ηγεσία του ΚΕΚΡ-ΚΚΡ, σύμφωνα με την οποία «το κόμμα αφιέρωσε πολλές δυνάμεις στην αναγνώρισή του από το καθεστώς, την ώρα που θα έπρεπε να προετοιμαστεί για τον αγώνα σε συνθήκες παρανομίας», σημειώνει: «Το καθεστώς έχει αποδείξει από το 1993 ότι αν υπάρξει ανάγκη θα προχωρήσει σε κάθε βήμα δυναμικής καταστολής της αντιπολίτευσης. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα πρέπει ολοκληρωτικά να παραιτηθούμε από τη νόμιμη δράση. Αντίθετα, από αυτήν θα πρέπει να αντλήσουμε το μεγαλύτερο δυνατό όφελος για την οργάνωση του μαζικού κινήματος. Γιατί αν φτάσει εκείνη η ώρα τότε δε θα είναι οι συνωμοτικές οργανώσεις που θα αντέξουν, αλλά εκείνες που στις συνθήκες της νομιμότητας θα έχουν ισχυροποιηθεί στο μαζικό κίνημα των εργαζομένων, γιατί τέτοιες οργανώσεις δεν "κλείνονται" με κυβερνητικές αποφάσεις. Μάλιστα, ακόμη και η σύλληψη μεγάλου αριθμού στελεχών ενός τέτοιου κόμματος δε θα το οδηγήσει στην εξαφάνιση, αφού θα έχει απλώσει τις ρίζες του στις μαζικές οργανώσεις της τάξης του».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ