Παρασκευή 7 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΖΩΝΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Συμφωνία για τη νέα σύμβαση

Αγωνιστικά οι εργαζόμενοι πέτυχαν την αποδοχή των αιτημάτων τους

Η αγωνιστικότητα των μεταλλεργατών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης ανάγκασε τους εργοδότες στην πρόσφατη Γενική τους Συνέλευση να αποδεχτούν τα αιτήματα του κλάδου για την υπογραφή της Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το 2000.

Θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στη συντριπτική πλειοψηφία των μεταλλεργατών απευθύνουν η διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά και η διοίκηση της Ενωσης Μετάλλου Σαλαμίνας. Σε κοινή τους ανακοίνωση τα δυο σωματεία υπογραμμίζουν: «Η αγωνιστικότητα, η ωριμότητα και η αποφασιστικότητα των μεταλλεργατών έκαμψαν την αδιαλλαξία της εργοδοσίας και έδωσαν αποστομωτική απάντηση σε ορισμένους "εργοδοτικούς συνδικαλιστές", που τόσο με ανακοινώσεις του ΕΡΓΑΣ αλλά και με διάφορα προπαγανδιστικά επιχειρήματα, προσπαθούσαν να σπείρουν σύγχυση μέσα στον Κλάδο, να κλονίσουν την εμπιστοσύνη των μεταλλεργατών προς την πλειοψηφία της διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου, να υποτιμήσουν τη δύναμη του ενωμένου αγώνα».

Τα δύο σωματεία καλούν το σύνολο των επιχειρήσεων της Ζώνης να προγραμματίσουν και να ανακοινώσουν την ημερομηνία καταβολής των αναδρομικών προς τους εργαζόμενους, μέχρι και την Παρασκευή 21 του Απρίλη. «Σε περίπτωση - τονίζεται στην ανακοίνωση - άρνησης καταβολής των αναδρομικών τα σωματεία μας προειδοποιούν ότι θα παρέμβουν με κάθε νόμιμο τρόπο». Η υπογραφή της σύμβασης θα γίνει άμεσα και θα κατατεθεί στο υπουργείο Εργασίας για να γίνει υποχρεωτική.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ