Τρίτη 3 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη

Τον εμπαιγμό της κυβέρνησης απέναντι στους μετανάστες, κάτι που πιστοποιούν οι άθλιες συνθήκες ζωής τους, καταγγέλλει η Συντονιστική Επιτροπή Μεταναστευτικών Συλλόγων, Κοινοτήτων και Ενώσεων Ελλάδας, σε ανακοίνωση με την οποία καλεί κάθε μετανάστη και Ελληνα, να συμμετάσχει στη συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή, που διοργανώνει την ερχόμενη Πέμπτη, 5 Φλεβάρη, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Ομόνοιας.

«Φτάνει πια ο εμπαιγμός, ας μας πουν ανοιχτά ότι δε μας θέλουν νόμιμους, ότι μας θέλουν υπό καθεστώς ομηρίας, παράνομους για μαύρη εργασία, γιατί έτσι απαιτούν οι εργοδότες. Γιατί πώς είναι δυνατόν να μας ζητάνε 25 μέρες ασφάλισης το μήνα, όταν είναι γνωστό ότι αυτό είναι αδύνατο και για τους περισσότερους Ελληνες εργαζόμενους», υπογραμμίζει η Συντονιστική Επιτροπή.

Η διαρκώς εντεινόμενη εκμετάλλευση των μεταναστών και η εξαθλίωση της ζωής τους, είναι τα μόνα ορατά αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής. Στην τελευταία σχετική εγκύκλιο, αναφέρεται ρητά ότι «προκειμένου να ανανεωθεί η άδεια εργασίας (των αλλοδαπών) θα πρέπει να πιστοποιηθεί ότι έχουν καταβληθεί οι ασφαλιστικές εισφορές για την περίοδο της απασχόλησής τους που εμπίπτει στη χρονική διάρκεια της άδειας παραμονής τους». Κάτι που σημαίνει τουλάχιστον 300 ένσημα το χρόνο ή 25 το μήνα. Κι όλα αυτά, τη στιγμή που είναι πασίγνωστη η άγρια εκμετάλλευση των μεταναστών από τους εργοδότες, η καταπάτηση των μισθολογικών, συνταξιοδοτικών και γενικότερα εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Τη στιγμή που, οι νέες εργασιακές σχέσεις ανοίγουν διάπλατα την κερκόπορτα για την επέκταση της ανασφάλιστης και περιστασιακής εργασίας σε Ελληνες και ξένους εργάτες.

Παρά τις τέσσερις τροποποιήσεις του Ν. 2910/01 - με τον οποίο η κυβέρνηση δήθεν θα διευκόλυνε τη νομιμοποίηση των μεταναστών - δεν καταργήθηκαν «εκείνες οι διατάξεις που εμποδίζουν τη νομιμοποίησή μας. Ετσι το πρόβλημα δε λύθηκε», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ