Πέμπτη 6 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Χοντρά ψέματα για την τύχη του ΟΤΕ

Με δηλώσεις του τύπου «είπα- ξείπα», δύο υπουργοί του ΠΑΣΟΚ  ψαρεύοντας ψήφους στα θολά νερά και, ξεχνώντας ότι οι ίδιοι είχαν αποκαλύψει τα σχέδια ιδιωτικοποίησης πάνω από 51% του ΟΤΕ, μίλησαν χτες για ισχυρό ΟΤΕ με «δημόσιο έλεγχο»

Σε πλειστηριασμό ψεύδους και δημαγωγίας έχουν επιδοθεί τις τελευταίες ημέρες οι πρόεδροι και άλλα ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, με επίκεντρο την τύχη που επιφυλάσσουν μετεκλογικά για τον ΟΤΕ. Το σόου των δηλώσεων, με «είπα ξείπα», ερμηνείες συνεντεύξεών τους και ανασκευές προηγούμενων διακηρύξεων συνεχίστηκε και χτες με όσα είπαν κατά την επίσκεψή τους στον ΟΤΕ οι υποψήφιοι βουλευτές και υπουργοί του ΠΑΣΟΚ Γιάννος Παπαντωνίου και Τάσος Μαντέλης. Ο πρώτος έφτασε στο σημείο να... διορθώσει- για ευνόητους λόγους- τον εαυτό του, κάνοντας λόγο για «ισχυρό οργανισμό, με δημόσιο προσανατολισμό και δημόσιο έλεγχο» (!) ενώ μόλις δύο ημέρες πριν, δήλωνε ότι το φθινόπωρο η κυβέρνηση θ' ανοίξει την πόρτα του ΟΤΕ στο στρατηγικό μάνατζερ. Μάλιστα, οι δηλώσεις αυτές έρχονταν σαν συνέχεια των δηλώσεων Μαντέλη σε οικονομική εφημερίδα, που ευθαρσώς υποστήριζε, ότι για το ΠΑΣΟΚ το 51% δεν είναι πλέον ταμπού. Αλλά και που αυτές -όπως είχε υποστηριχτεί από στελέχη του ΠΑΣΟΚ- δε θεωρούνταν ότι ήταν η θέση της κυβέρνησης και του κόμματος.

Τι, όμως, μεσολάβησε μεταξύ των δηλώσεων Παπαντωνίου της Δευτέρας και τη χτεσινή διακήρυξη του στον ΟΤΕ; Μήπως άλλαξε το ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνηση θέση; Είναι καθαρό, ότι η κυβέρνηση δεν το κουνάει ρούπι από τη διακηρυγμένη θέση, αλλά και πρακτική της ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού. Το μόνο που μεσολάβησε είναι η συνέντευξη του αρχηγού της ΝΔ στο Ζάππειο, ο οποίος- επιχειρώντας να ψαρέψει σε θολά νερά- «βγήκε απ' αριστερά» στην κυβέρνηση, δηλώνοντας ότι για τη ΝΔ δεν είναι άμεσης προτεραιότητας η ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ, αλλά η ανάθεση σε ιδιώτες του μάνατζμεντ της επιχείρησης. Βέβαια, αυτό που ισχύει για το ΠΑΣΟΚ, ισχύει και για τη ΝΔ, αφού και η δική της, αμετακίνητη θέση και για τον ΟΤΕ, παραμένει η ιδιωτικοποίησή του, με όσο γίνεται πιο γρήγορους ρυθμούς.

Αλλωστε, οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχουν δώσει όρκους πίστης στην ΕΕ και από κοινού έχουν αναλάβει τη δέσμευση, ότι για να μπούμε και να παραμείνουμε στην ΟΝΕ, θα πρέπει η χώρα μας να προχωρήσει στην απελευθέρωση των τηλεπικοινωνιών και να παραδώσει τους δημόσιους οργανισμούς-και τον ΟΤΕ- στο πολυεθνικό κεφάλαιο. Αυτή είναι η κοινή δέσμευση των δύο κομμάτων και απ' αυτή τη δέσμευση δεν πρόκειται να υπαναχωρήσουν, παρά τις μάσκες που φόρεσαν προεκλογικά. Ο μόνος που μπορεί να τους σταματήσει είναι η αποδοκιμασία του εκλογικού σώματος και οι αγώνες των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ