Για να μην... αδικούμε, όμως, τους υπόλοιπους υπουργούς της κυβέρνησης, εάν θέλει ο διάδοχος του Κ. Σημίτη, μπορούμε να του αναφέρουμε δεκάδες περιπτώσεις, εξίσου σκανδαλωδών και αντιλαϊκών στην ουσία τους νόμων και τροπολογιών, με αυτή των Πάχτα - Ανθόπουλου. Νόμων και τροπολογιών, που φέρνουν τις υπογραφές όλων των υπουργών και υφυπουργών της κυβέρνησης, όπως και του ίδιου.
Εάν θέλει, λοιπόν, να υλοποιήσει μια όποια πορεία αυτοκάθαρσης σε επίπεδο προσώπων, ας ξεκινήσει με την αποπομπή του εαυτού του, ως μια ελάχιστη απόδειξη του νέου ύφους και ήθους, που δήθεν επαγγέλλεται και μετά να προχωρήσει σε όλους τους υπόλοιπους υπουργούς και υφυπουργούς της κυβέρνησης.
Και πάλι, όμως, ούτε καν τη μισή δουλιά δε θα 'χει κάνει. Τα σκάνδαλα, η ανηθικότητα, η αδικία, η διαφθορά, η διαπλοκή, κλπ., κλπ., βρίσκονται πρωτίστως σ' αυτόν τον ίδιο τον προσανατολισμό και το περιεχόμενο της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ. Στην πολιτική της ΟΝΕ και της αέναης λιτότητας, της ανεργίας και της μερικής απασχόλησης, κλπ., κλπ. Στην πολιτική που έχει κάνει την εγχώρια ολιγαρχία πρωταθλήτρια κερδοφορίας στην ΕΕ και το λαό να λέει κάθε φέτος και χειρότερα.
Με άλλα λόγια, ξαναλέμε: Ας σταματήσουν την κοροϊδία. Βαρεθήκαμε...