Τετάρτη 28 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καταδικάζουν τον αυταρχισμό

Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους να αντισταθούν στα κρούσματα αυταρχισμού και κρατικής βίας, που πληθαίνουν, απευθύνουν μια σειρά σωματεία.

Η Ενωση Επαγγελματιών Λογιστών Αθήνας με αφορμή τις απειλές αστυνομικών κατά του στελέχους του ΠΑΜΕ Γ. Πέρρου πριν μια βδομάδα, τονίζει ότι «αν προεκλογικά οι πολιτικοί εκφραστές του αστικού κράτους δείχνουν αυτή την αυταρχική συμπεριφορά, πρέπει να αναλογιστούμε τι περιμένει όσους θα προσπαθήσουν να υπερασπιστούν τα εργατικά τους δικαιώματα μετά τις εκλογές. Καλούμε τους συναδέλφους λογιστές και όλους τους εργαζόμενους να αντισταθούν στην κρατική βία και να τιμωρήσουν με το δικό τους τρόπο τους πολιτικούς εκφραστές τέτοιων πρακτικών».

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού Αθήνας δηλώνει ότι «όποιοι κατασταλτικοί μηχανισμοί ακόμη και αν στηθούν δε θα μπορέσουν να πάψουν τους εργάτες να παλεύουν για τα δίκαια αιτήματά τους. Καταγγέλλουμε τις πρακτικές αυταρχισμού του υπουργείου Δημοσίας Τάξης και της κυβέρνησης. Καλούμε τους εργαζόμενους να αντισταθούν σε κάθε είδος τέτοιων μεθοδεύσεων».

Ανάλογη ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει το νέο κρούσμα αυταρχισμού εξέδωσε και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Ανωνύμων Εταιριών και Γραφείων Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ