Τετάρτη 28 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Στο Μεσαίωνα της ανασφάλιστης εργασίας

Ο εργοδότης απόλυσε μητέρα έξι ανήλικων παιδιών, που ζήτησε τα ένσημά της

Τα πρότυπα της ανασφάλιστης εργασίας που προτείνει ο μελλοντικός αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου εφαρμόζει ήδη ο εργοδότης της ιδιωτικής εταιρίας «Biological Service» που έχει αναλάβει την καθαριότητα στο Νοσοκομείο Κορίνθου. Ετσι ενώ δεν «κολλάει ένσημα» όταν οι εργαζόμενοι τα απαιτούν, δε διστάζει να απολύσει εργαζόμενη, μητέρα με έξι παιδιά.

Ετσι οι εργαζόμενες στο συνεργείο αποφάσισαν να προχωρήσουν σε επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας, απαιτώντας να ανακληθεί η απόλυση της συναδέλφου τους Ε. Θεοδωρίου, μητέρας έξι ανήλικων παιδιών, και να σταματήσει η διαρκής καταπάτηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Η απόλυση της Ε. Θεοδωρίου ήρθε ύστερα από απαίτησή της ο εργοδότης να «επικολλήσει» όσα ένσημα της χρωστά.

Γενικότερα, όπως φαίνεται και από την ανακοίνωση του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κορινθίας, το σύνολο των εργαζομένων δουλεύουν σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα. Ο εργοδότης, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «εμμένει στην αύξηση των κερδών του μέσα από την εξαθλίωση και την επιβολή συνθηκών μαύρης εργασίας στις καθαρίστριες», την τρομοκράτησή τους, αξιοποιώντας την αδιαφορία της διοίκησης του Νοσοκομείου, την αδιαφορία των υπηρεσιών του κράτους που δε λαμβάνουν συγκεκριμένα μέτρα, αλλά και το κλίμα ιδιωτικοποίησης των παροχών των δημόσιων νοσοκομείων.

Οι εργαζόμενες σε χτεσινή Γενική Συνέλευσή τους, που συγκάλεσε ο Σύλλογος, αποφάσισαν ομόφωνα νέες 4ωρες στάσεις εργασίας από σήμερα μέχρι και το Σάββατο 31 Γενάρη (η πρώτη στάση εργασίας πραγματοποιήθηκε χτες). Μέσα από τον αγώνα τους απαιτούν την ανάκληση της απόλυσης, την απόδοση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας σε κάθε καθαρίστρια, την πληρωμή σύμφωνα με την κλαδική σύμβαση, την πληρωμή με βάση τις 8 ώρες ημερήσιας εργασίας που παρέχουν, την καταβολή των υπερωριών, την άμεση επικόλληση των ενσήμων και την καταβολή όλων των δεδουλευμένων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ