Τετάρτη 5 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ 8 ΤΟ ΒΡΑΔΥ
Ολοι οι δρόμοι οδηγούν στο Πεδίον του Αρεως

Στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ, θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα και θα χαιρετίσουν ο Κώστας Καζάκος, η Αλέκα Ζορμπαλά, η Λιάνα Κανέλλη και ο Γιώργος Ρούσης

Μέχρι και την τελευταία στιγμή, οι κομμουνιστές θα δουλέψουν με πυρετώδεις ρυθμούς για την επιτυχία της σημερινής κεντρικής συγκέντρωσης του ΚΚΕ, στις 8 μ.μ., στο Πεδίον του Αρεως. Σήμερα, στο συγκεκριμένο χώρο, θα δώσουν αγωνιστικό «παρών» άνθρωποι κάθε ηλικίας. Τα μέλη του Κόμματος, οι φίλοι του, αλλά και κάθε προοδευτικός άνθρωπος από κάθε γωνιά της Αττικής. Θα βρεθούν όλοι εκεί, όπως βρέθηκαν κι όλα αυτά τα χρόνια, μέσα από τις καθημερινές μάχες, τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, τις απεργίες και τις διαδηλώσεις. Οι δρόμοι που θα «πλημμυρίσουν», γύρω από το Πεδίο του Αρεως, θα στείλουν και ένα ηχηρό μήνυμα στο δικομματικό σκηνικό.

Στη σημερινή συγκέντρωση, θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα και θα χαιρετίσουν οι υποψήφιοι βουλευτές Κώστας Καζάκος, Αλέκα Ζορμπαλά, Λιάνα Κανέλλη και Γιώργος Ρούσης.

Η σημερινή, όμως, συγκέντρωση είναι και ένα ξεχωριστό ραντεβού του ΚΚΕ με τη νεολαία. Τη νεολαία, που χτυπιέται ιδιαίτερα από την αντιδραστική πολιτική και που στέλνει το μήνυμα της αντεπίθεσης και συμπαράταξης με το ΚΚΕ. Για την ιδιαίτερη σημασία της συμμετοχής της νεολαίας στη συγκέντρωση, ζητήσαμε και πήραμε την άποψη του Γ. Καλύβα, μέλους του ΚΣ της ΚΝΕ, ο οποίος μας τόνισε:

«Είναι μεγάλη η σημασία της συγκέντρωσης και για τη νεολαία, που δέχεται τη μεγάλη επίθεση της αντιλαϊκής πολιτικής και με την οποία το ΚΚΕ και η ΚΝΕ συναντήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα στους δρόμους του αγώνα, μέσα στα αμφιθέατρα, στους τόπους δουλιάς, στους χώρους που ζουν, ονειρεύονται και παλεύουν οι νέοι.

Είμαστε γνωστοί μεταξύ μας και σε αυτό το κόκκινο ραντεβού θα είμαστε και πάλι όλοι μαζί, για να φωνάξουμε, να διαδηλώσουμε γι' αυτά που μας ανήκουν, γι' αυτά που ονειρευόμαστε, γι' αυτά που μας ενώνουν. Το ραντεβού αυτό θα είναι η συνέχεια των προηγούμενων αγώνων, θα βρει συνέχεια στις 9 του Απρίλη με την κόκκινη ψήφο στο ΚΚΕ και θα δώσει υπόσχεση αγώνα και συλλογικής δράσης για τις 10 Απρίλη και μετά. Και δίνουμε στους κυβερνώντες μία υπόσχεση: Δε θα περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα, το εφιαλτικό ΟΝΕιρο που μας ετοιμάζουν. Το ποτάμι της νεανικής αντεπίθεσης θα παρασύρει κάθε αντιδραστική πολιτική».

Για να καταλήξει: «Η αισιοδοξία μας πηγάζει μέσα και από την επαφή που έχει καθημερινά η ΚΝΕ με τους νεολαίους, οι οποίοι δίνουν μήνυμα ελπίδας, μήνυμα αγώνα και συμπαράστασης προς το κόμμα, που δε θυμάται τους νέους κάθε τέσσερα χρόνια, αλλά είναι μαζί τους και τους θέλει πρωταγωνιστές της ζωής, μακριά από ναρκωτικά, μακριά από υποκατάστατα».

Οι προσυγκεντρώσεις

Πλατεία Αμερικής: Στις 7 μ.μ., 5ο - 6ο Διαμέρισμα, Β/Δ, Γαλάτσι, Μενίδι.

Παναθήναια: Στις 7 μ.μ., Β/Α, Ανατολική, 7ο Διαμέρισμα, Μεσόγεια.

Πλατεία Κάνιγγος: Στις 7 μ.μ., οικοδόμοι, Ν/Α, 1ο - 2ο Διαμέρισμα, Υγεία, Εργατική.

Πλατεία Βάθης: Στις 7 μ.μ., Δυτική, Αιγάλεω, Περιστέρι, 3ο - 4ο Διαμέρισμα, Θριάσιο.

Ομόνοια: Στις 7 μ.μ., ΔΕΚΟ, Δημόσιοι Υπάλληλοι, ΕΒΕ, Νότια, Πειραιάς.

Προπύλαια: Στις 6.30 μ.μ., όλες οι οργανώσεις της ΚΝΕ.

Πούλμαν για τη συγκέντρωση
  • Η ΚΟΒ Αγίας Τριάδας Κοκκινιάς του ΚΚΕ θα βάλει πούλμαν για το Πεδίον του Αρεως, που θα ξεκινήσουν στις 6 μ.μ. από τις πολυκατοικίες του Κρατικού (Π. Ράλλη).
  • Η ΚΟΒ Χολαργού του ΚΚΕ, επίσης, θα βάλει πούλμαν από την πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως, με ενδιάμεσους σταθμός την πλατεία Κύπρου και την πλατεία Δημοκρατίας.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα η μεγάλη συγκέντρωση στην Πάτρα(2018-07-06 00:00:00.0)
Σήμερα η συγκέντρωση για τη νεολαία στο Σπόρτιγκ(2015-01-17 00:00:00.0)
Σήμερα η συγκέντρωση για τη νεολαία στο Σπόρτιγκ(2015-01-17 00:00:00.0)
Σήμερα η μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αθήνα(2009-09-30 00:00:00.0)
Σήμερα όλοι στο Πεδίον του Αρεως(2004-06-09 00:00:00.0)
Προσυγκεντρώσεις(1996-09-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ