Οσο για τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ... μάλλον την ομιλία του Σημίτη στη Βουλή για τον προϋπολογισμό περίμεναν. Ως τρομαγμένοι ποντικοί τρέχουν δεξιά κι αριστερά (και σε τηλεοπτικά παράθυρα βεβαίως) αναζητώντας μια «εξέλιξη» Μεσσιανικού χαρακτήρα!
Φυσικά τίποτε από αυτά που σκέπτονται, ελπίζουν, εκτιμούν, προσδοκούν, υποστηρίζουν, μηχανεύονται ή προωθούν δεν έχει να κάνει με την πολιτική του κόμματός τους.
Ξαφνικά το τι προτείνει και το τι κάνει το κόμμα τους περνά σε δεύτερη μοίρα μπροστά στην «προσωπολογία» που βέβαια εστιάζεται στα πρόσωπα του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου.
Ο τελευταίος το έχει πει άλλωστε: Θα αναλάβει τις ευθύνες του αν χρειαστεί. Οπως τις ανέλαβε τότε που έκανε επισκέψεις στις αραβικές πρωτεύουσες παπαγαλίζοντας τα λόγια του Τζορτζ Μπους περί τρομοκρατίας.
Το ερώτημα όμως ποιος θα αναλάβει τις ευθύνες για τις ιδιωτικοποιήσεις που συνεχίζονται, για την ακρίβεια, τη φτώχεια και την ανεργία, παραμένει αναπάντητο. Εδώ δυστυχώς δεν υπάρχει η ανάλογη προθυμία.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ Νέα Δημοκρατία, όλο απαξιοί να ασχοληθεί με το θέμα και προτάσσει τα γκάλοπ που τη θέλουν πρώτο κόμμα και όλο μέσα στη φημολογία και το παιγνίδι της διαδοχής του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται.
Επισήμως δηλώνουν αδιάφοροι, όμως όποιον από τους βουλευτές και τα στελέχη της αν ρωτήσεις έχει έτοιμη μια... μακρόπνοη πολιτική ανάλυση που εξηγεί τα φαινόμενα. Βλέπετε, όσο και να θέλουν να δηλώσουν το αντίθετο, αυτού του είδους η πολιτική αντιπαράθεση τους έλκει, μακριά από κάθε ουσιαστικό πρόβλημα, κι έτσι δεν μπορούν να αντισταθούν, αφού τους ταιριάζει γάντι.