Κυριακή 21 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ - Ο λαϊκός ηγέτης

Τόμος Β' - Οι πολιτικοί αγώνες. Γνωστά και άγνωστα στοιχεία της εικοσαετίας 1973 - 1993. Εκδόσεις «Τυποεκδοτική»

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Τυποεκδοτική», όπως έγραψε ήδη ο «Ριζοσπάστης» στις 11 Δεκέμβρη, ο δεύτερος τόμος του βιβλίου του Χρήστου Θεοχαράτου «ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ - Ο λαϊκός ηγέτης - ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ - Γνωστά και άγνωστα στοιχεία της εικοσαετίας 1973 - 1993». Ο πρώτος τόμος του βιβλίου είχε κυκλοφορήσει το Δεκέμβρη του 2001 και από τότε έχει κάνει αλλεπάλληλες εκδόσεις, ενώ κάλυπτε μια μεγάλη ιστορική περίοδο, αφού καταπιανόταν με τη ζωή και δράση του Χαρίλαου Φλωράκη από τη γέννησή του μέχρι το 9ο Συνέδριο του Κόμματος το 1973.

Πρόλογος του Χαρίλαου Φλωράκη

Στον πρόλογό του, ο Χαρίλαος Φλωράκης επισημαίνει:

«Ολα όσα περιέχονται σ' αυτό το βιβλίο... είμαι εγώ.

Είναι οι πρωτοβουλίες μου και η δράση μου στο Κόμμα, είναι οι αγορεύσεις μου και οι τοποθετήσεις μου στη Βουλή, είναι οι θέσεις μου στα όργανα του (ενιαίου) Συνασπισμού της περιόδου 1989 - 1991, είναι η στάση μου στις συσκέψεις υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή στα Συμβούλια Αρχηγών, είναι οι συνεντεύξεις μου και οι δηλώσεις μου στα ΜΜΕ, είναι οι ομιλίες μου στις πόλεις και στα κεφαλοχώρια κατά τις προεκλογικές περιοδείες, είναι η παρουσία μου στα διεθνή φόρα, είναι οι συσκέψεις μου με συντρόφους.

Είναι, ακόμη, το βιβλίο αυτό, οι σημειώσεις μου, οι σκέψεις μου, οι εκμυστηρεύσεις μου σε φίλους και συνεργάτες, η αγωνία μου για τις αρνητικές εξελίξεις, αλλά και η οργή μου για όσα μπορούσαν να αποφευχθούν και, τελικά, δεν τ' αποφύγαμε.

Πάνω απ' όλα, όμως, το βιβλίο αυτό είναι η ακλόνητη πίστη μου στο σοσιαλισμό και στην τελική νίκη του, είναι η αταλάντευτη πεποίθησή μου ότι καμία ανατροπή και καμία προδοσία δεν πρόκειται να ξεστρατίσει τους λαούς από την πορεία τους προς το σοσιαλισμό.

Κοντολογίς, το βιβλίο αυτό είναι μια πολιτική ομιλία μου.

Η πιο μεγάλη πολιτική ομιλία μου, που συγκεφαλαιώνει όλες τις άλλες, αλλά και ένα είδος ανοιχτής πολιτικής διαθήκης προς τη νεολαία που αντιστέκεται.

Και ευχαριστώ το δημοσιογράφο Χρ. θεοχαράτο που μόχθησε, ώστε από το βήμα αυτό να ανακεφαλαιώσω με μία και μόνον αγόρευση, όλους τους πολιτικούς αγώνες μου».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ(25/5/2005)
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ - Ο λαϊκός ηγέτης(25/1/2004)
Παρουσίαση του βιβλίου για τον Χ. Φλωράκη(6/9/2002)
Παρουσίαση του βιβλίου για το Χαρίλαο Φλωράκη(4/4/2002)
Παρουσίαση του βιβλίου για τον Χαρίλαο Φλωράκη(27/3/2002)
«ΜΕΓΚΑ»λη απάτη(21/12/2001)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org