Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 20 Δεκέμβρη 2003 - αριθ. φύλλου: 8759

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΑ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ
Ενισχύστε τη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων

Τα τοπικά προβλήματα είναι άμεσα συσχετισμένα με τα γενικότερα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης, υπογράμμισε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στα Ανω Λιόσια και κάλεσε τους εργαζόμενους, να καταφέρουν ένα ισχυρό πλήγμα στην πολιτική αυτή και το δικομματισμό, να ενισχύσουν τη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων


ΣΕΛ.  8   -   9

ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΑ ΛΑΪΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ
«ΠΛΗΜΜΥΡΟΣΗΜΟ» σχεδιάζει η κυβέρνηση

Την ίδια στιγμή, η απειλή των πλημμυρών παραμένει, καθώς τα αναγκαία έργα προχωρούν με βήμα σημειωτόν...

Ενα νέο «χαράτσι», είναι έτοιμη να επιβάλει - μετά τις εκλογές...- η κυβέρνηση, προκειμένου να εκτελεστούν τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα στο Λεκανοπέδιο Αττικής! Την ίδια στιγμή, οι - για τρεις φορές - πλημμυρόπληκτοι του Κηφισού ακόμη περιμένουν την ουσιαστική αποζημίωση και αποκατάσταση των τεράστιων ζημιών που έπαθαν πέρσι.

Ως πρόσχημα για την επιβολή του «πλημμυρόσημου» και την κατασκευή των έργων με τη μέθοδο της «αυτοχρηματοδότησης», οι αρμόδιοι επικαλούνται τη μη ύπαρξη των αναγκαίων κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό και ακόμη, ότι τα αντιπλημμυρικά δεν είναι επιλέξιμα από την ΕΕ και δε συγχρηματοδοτούνται από αυτήν.

Ετσι, ενώ οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ επί χρόνια δε θεωρούσαν ως έργα πρώτης προτεραιότητας τα αντιπλημμυρικά και άφηναν τα δάση να καούν και τα ρέματα να μπαζωθούν, τώρα ετοιμάζονται να ρίξουν νέα βάρη στο λαό. Και το χειρότερο, ακόμη και τα όποια αντιπλημμυρικά έργα κατασκευάζονται με το σταγονόμετρο, είτε είναι «τυφλά», είτε έχουν ημερομηνία λήξης, όπως αυτά του Κηφισού, που αντέχουν στα υδρολογικά δεδομένα της 50ετίας!


ΣΕΛ.  20   -   21

ICON

ΑΓΡΟΤΕΣ
Στους δρόμους η οργή

Με πολύωρα, μαζικά, μαχητικά, οργισμένα και συντονισμένα μπλόκα και συγκεντρώσεις, οι αγρότες από διάφορες περιοχές της χώρας στέλνουν προς την κυβέρνηση μήνυμα αποφασιστικότητας να αντιπαρατεθούν με την απαράδεκτη αντιαγροτική πολιτική της.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι έδωσαν χτες αποφασιστικό «παρών» σ' ολόκληρη την Πελοπόννησο, καταγγέλλοντας το συνεχιζόμενο εμπαιγμό της κυβέρνησης και την αυθαίρετη περικοπή της επιδότησης στο ελαιόλαδο. Συλλαλητήριο οργής και καταδίκης των κυβερνητικών μέτρων πραγματοποιήθηκε από πλήθος αγροτοκτηνοτρόφων στη Λέσβο, με κεντρικό σύνθημα: «ΚΑΠ σημαίνει αγρότες πεινασμένοι».

Στο μεταξύ, στην τελική ευθεία, βρίσκονται οι προετοιμασίες για το παγκερκυραϊκό αγροτικό συλλαλητήριο, που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα (φωτό από Πάτρα).



ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ
Εδώ και τώρα πλήρης άρση του «καμποτάζ»

Την άμεση και πλήρη εφαρμογή της άρσης του «καμποτάζ» ζητά η ΕΕ, οδηγώντας σε διάλυση το ακτοπλοϊκό δίκτυο, ενώ η κυβέρνηση εμπαίζει τους πάντες, ισχυριζόμενη ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις


ΣΕΛ.  22
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
Ο ένας στους δυο πληρώνει

Αποκαλυπτικά στοιχεία της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας που ερμηνεύει προηγούμενη έρευνα και την εκτίναξη των ιδιωτικών δαπανών στο 43,8% των συνολικών δαπανών Υγείας


ΣΕΛ.  23
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Καταδικάστηκαν για τους αγώνες τους

Ενώ συνεχίζεται η πολιτική ομηρία και ο εμπαιγμός των μεταλλωρύχων της TVX, τα δικαστήρια τιμώρησαν με ποινές φυλάκισης 6 μηνών με αναστολή, 4 κατοίκους της Στρατονίκης


ΣΕΛ.  27

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ