Τρίτη 16 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ατάκα της λαϊκής

Παπαγεωργίου Βασίλης

«Που 'ναι ο Κουλούρης με την κάμερα, να δει πόσο τα δίνουμε». Η αυθεντική φράση ξεστομίστηκε από πωλητή λαϊκής αγοράς χτες το πρωί και είναι ενδεικτική για τις συνέπειες της μετατροπής της πολιτικής σε τηλεοπτικό θέαμα. Τα κυβερνητικά στελέχη γίνονται ανέκδοτο στις γειτονιές της Αθήνας και η κάμερα, κριτής και επαληθευτής της πραγματικότητας σε βαθμό που «αλήθεια» είναι μόνο ό,τι «συλλαμβάνει» ο φακός της τηλεόρασης.

Η κυβερνητική παρέμβαση μετατράπηκε σε σχόλιο προσέλκυσης πελατών, σε «πιασάρικη» ατάκα. Μόνον. που αυτό δεν έχει καμία σχέση με τις τιμές. Εφήμερο και ευκαιριακό το σύνθημα, γρήγορα θα ξεχαστεί, όταν οι συνθήκες θα επιτρέψουν νέες κλεψιές σε βάρος των παραγωγών και των καταναλωτών, «καπέλα» και προμήθειες που θα αυξάνουν τον πλούτο των μεσαίων κρίκων της αλυσίδας. Και μάλιστα με τη θερμή υποστήριξη της κυβέρνησης, η οποία θα επιμένει να στηρίζει την «ελεύθερη αγορά» σε όλες τις πτυχές της οικονομίας, από τη λαϊκή αγορά μέχρι την αγορά ενέργειας.

Και επειδή έχουν την ίδια πολιτική, δεν έχει σημασία ποιος θα την υλοποιήσει το επόμενο διάστημα, το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ. Γι' αυτό απαιτείται η στήριξη του ΚΚΕ, μοναδικού φορέα αποτελεσματικής αντίστασης και μιας άλλης, ριζικά διαφορετικής πολιτικής...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ