Παρασκευή 12 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Επιλογές
Τραγουδο-θέατρο «όπως στον Πινόκιο»

Παγκόσμια Μέρα του Παιδιού ήταν χτες. Αυτή τη μέρα, από τον 5ο και 6ο Παιδικό Σταθμό του Δήμου Αθηναίων (όπου λόγω της μεγάλης παρουσίας παιδιών μεταναστών αναπτύσσεται η αντίληψη «Ολοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι - Η αποδοχή της διαφορετικότητας είναι πολιτισμός»), διάλεξαν οι εκδόσεις «Ρωμανός» και η Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» για να ξεκινήσει το «ταξίδι» της διπλής έκδοσης (βιβλίο και cd) του μουσικοθεατρικού έργου «...όπως στον Πινόκιο». Αναφερόμαστε στο θεατροποιημένο παραμύθι της Κάκιας Ιγερινού, το οποίο βασίστηκε στα «Τραγούδια για Παιδάκια και Παιδιά» του Μίκη Θεοδωράκη. Θυμίζουμε ότι το έργο παίχτηκε στο θέατρο, με μεγάλη επιτυχία.

Το βιβλίο, όμορφα εικονογραφημένο από την Ελένη Κασκαρίκα, συνοδεύεται με cd, το οποίο περιέχει όλο το παραμύθι, αφηγήσεις, διαλόγους και τα τραγούδια της παράστασης, που ερμηνεύουν οι ηθοποιοί της και η Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», η οποία έκανε και την παραγωγή.

Ο συνθέτης, προλογίζοντας το βιβλίο μεταξύ άλλων τονίζει: «Πιστεύω πως το παραμύθι είναι ο φυσικός χώρος για τα "Παιδικά Τραγούδια". Εκεί που οι ηθοποιοί, οι τραγουδιστές, οι μουσικοί και το νεανικό κοινό σμίγουν και γίνονται ένα. Απόδειξη ότι το όνειρο και η μουσική είναι πλασμένα με τα ίδια υλικά, όπως και οι ψυχές των παιδιών». Ο συνθέτης επισημαίνει ότι τη μουσική και τα τραγούδια του τα ερμήνευσαν «θαυμάσιοι μουσικοί και τραγουδιστές», προσφέροντας «τη μαγεία, διαφάνεια και συγκίνηση που χρειάζονται για να εξυψωθούν οι παιδικές ψυχές στους κόσμους του Μύθου και της Φαντασίας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ