Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΑΕΚ
Επιβαρύνει το περιβάλλον

Συζητήθηκε χτες στην επταμελή σύνθεση του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) η προσφυγή κατοίκων της Ν. Φιλαδέλφειας και του δήμου που στρεφόταν κατά της κατασκευής και επέκτασης του γηπέδου της ΑΕΚ.

Ο εισηγητής της υπόθεσης, σύμβουλος επικρατείας Π. Πικραμένος, υποστήριξε ότι η νομοθεσία που επιτρέπει την κατασκευή του γηπέδου και του πολυλειτουργικού κέντρου (εστιατόρια, κινηματογράφοι, καταστήματα κλπ.), προσκρούει στο άρθρο 24 του Συντάγματος για την προστασία του περιβάλλοντος και επομένως είναι παράνομη. Παράλληλα, πρότεινε η υπόθεση να παραπεμφθεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ για οριστική κρίση.

Στο δικαστήριο ο εκπρόσωπος των κατοίκων της Ν. Φιλαδέλφειας ανέφερε ότι η κατασκευή του γηπέδου θα επιβαρύνει το περιβάλλον της περιοχής, το έργο θα κατασκευαστεί με συντελεστή δόμησης 2, όταν ο συντελεστής δόμησης για το στάδιο Καραϊσκάκη είναι 0,9 και για το ΟΑΚΑ ήταν 0,4. Επίσης, διέψευσε τους ισχυρισμούς της διοίκησης ότι το έργο θα χρησιμοποιηθεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς δεν αρκούν τα χρονικά περιθώρια.

Με κοινή γραμμή εμφανίστηκαν στο δικαστήριο η ΑΕΚ, ο Οργανισμός «Αθήνα» 2004», το ΥΠΕΧΩΔΕ και το υπουργείο Πολιτισμού. Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της «Αθήνα 2004» ισχυρίστηκε ότι το γήπεδο θα χρησιμοποιηθεί για τις προπονήσεις κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων. Το δικαστήριο επιφυλάχτηκε να εκδώσει την απόφασή του, η οποία αναμένεται στις αρχές του 2004.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ