Στην πολυδιαφημισμένη από την κυβέρνηση Δράμα, για τα αναπτυξιακά κίνητρα που προσφέρει στους μεγαλοεπιχειρηματίες, μια ακόμη επιχείρηση με 72 εργαζόμενους οδηγείται σε λουκέτο, ύστερα από τη «Σόφτεξ» που έκλεισε πετώντας στο δρόμο 500 εργάτες. Πρόκειται για τη βιοτεχνία ετοίμων ενδυμάτων «Πουρνάρας», 50 εργαζόμενοι της οποίας προχώρησαν τον τελευταίο μήνα σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας επιδόματα αδειών και γιορτών που οφείλει η εργοδοσία στους ίδιους και στους υπόλοιπους συναδέλφους τους από το 2001. Η προσφυγή των εργαζομένων εκδικάστηκε την Τρίτη και αναμένεται η απόφαση.
Το εργοστάσιο λειτουργεί στην περιοχή από τη δεκαετία του '70 και απασχολούσε αρχικά περίπου 300 εργαζόμενους. Η συρρίκνωση του προσωπικού ήταν ραγδαία, ιδιαίτερα κατά τη δεκαετία του '90, με αποτέλεσμα να απομείνουν στην παραγωγή μόλις 72 εργαζόμενοι, στους οποίους σήμερα η επιχείρηση χρωστάει έως και 5.500 ευρώ στον καθένα από επιδόματα της τελευταίας τριετίας. Οι εργαζόμενοι απέχουν από την εργασία τους τον τελευταίο μήνα, ενώ η εργοδοσία προχώρησε στην πρόσληψη περίπου 20 νέων εργαζομένων, προκειμένου να ολοκληρώσει ανειλημμένη παραγγελία από το εξωτερικό. Παράλληλα, ζητάει από τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στο εργοστάσιο, προσφέροντας «εγγυήσεις» ότι θα δουλέψουν μέχρι το Μάρτη, χωρίς όμως να τους καταβάλλει τα χρωστούμενα από το 2001.
Ο μύθος των αναπτυξιακών κινήτρων, που επιχειρεί να καλλιεργήσει η κυβέρνηση, προβάλλοντας την επιδότηση των εργοδοτών σαν τη λύση στο πρόβλημα της ανεργίας, καταρρίπτεται για μια ακόμη φορά στη Δράμα, ύστερα από την περίπτωση της «Σόφτεξ». Παρά τις παχυλές επιδοτήσεις που απολαμβάνουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες, άλλη μια επιχείρηση οδηγείται στο κλείσιμο, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι σχεδιάζεται η μεταφορά της παραγωγής της βιοτεχνίας σε χώρες των Βαλκανίων.