Τετάρτη 26 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
Τηλεόραση
Απεργίες σήμερα και αύριο

Πραγματοποιείται σήμερα η 24ωρη προειδοποιητική απεργία στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, που κήρυξαν η ΠΟΕΣΥ, η ΕΣΗΕΑ και η ΕΠΗΕΑ, ζητώντας συλλογικές συμβάσεις εργασίας στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ και την αποκατάσταση των συμβασιούχων.

Αύριο, από τις 6 το πρωί μέχρι τις 6 π.μ. της Παρασκευής, 24ωρη απεργία θα πραγματοποιηθεί στους ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και δε θα μεταδοθούν δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις με προειδοποιητικές στάσεις εργασίας θα συνεχιστούν την 1η Δεκέμβρη στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ και στις 2 Δεκέμβρη στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις των δημοσιογράφων, συμμετέχει και η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ), το ΔΣ της οποίας, με χθεσινή του ανακοίνωση, καλεί όλους τους δημοσιογράφους που εργάζονται σε ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, στην ΕΡΑ και στην τηλεόραση της ΕΡΤ να μετάσχουν στις 24ωρες προειδοποιητικές απεργίες.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι για σήμερα είναι προγραμματισμένη η μετάδοση από το MEGA του ποδοσφαιρικού αγώνα ΠΑΟ - Μάντσεστερ.

Η ΕΣΗΕΑ, με χθεσινή ανακοίνωσή της, αναφερόμενη στις 24ωρες διαδοχικές απεργίες, υπογραμμίζει ότι «κανένας δημοσιογράφος δε θα δουλέψει, αλλά και δε θα υποκατασταθεί από κανέναν άλλο».

Στο μεταξύ, η Ενωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοσταθμών Αττικής (ΕΙΙΡΑ), με επιστολή της προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, ισχυρίζεται ότι δεν «απομακρύνθηκε ούτε στιγμή από το πλαίσιο του καλόπιστου διαλόγου». Επιρρίπτει ευθύνες στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, με τον ισχυρισμό ότι το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ «αδικαιολόγητα και με άκομψο τρόπο διέκοψε το διάλογο».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ