Τετάρτη 19 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΒΟΛΟΥ
Κεντροαριστεροί μπαγαπόντηδες!

Ν' αλλοιώσει τους συσχετισμούς δύναμης στο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Βόλου (ΕΚΒ), που πραγματοποιείται στις 21 Νοέμβρη - η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στις 27 του μήνα - επιχειρεί «η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα» κεντροαριστερή πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΒ (συναπαρτίζεται από συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ και του ΣΥΝ), με το σιγοντάρισμα της ΔΑΚΕ. Στόχος τους, να εκλεγεί μια νέα διοίκηση η οποία θα συνεχίσει να «περπατάει» στο δρόμο του ταξικού συμβιβασμού, εφαρμόζοντας, πειθήνια, τις εντολές της εργοδοσίας και της κυβέρνησης. Για να τον πετύχουν, χρησιμοποιούν θεμιτά και αθέμιτα μέσα.

Ιδού μερικά από τα «επιτεύγματά τους»: Με το «έτσι θέλω» δεν αναγνωρίζουν αντιπροσώπους από το Συνδικάτο Μετάλλου και οδηγών Ταξί και στέλνουν στα δικαστήρια σωματεία και συνδικαλιστές που υψώνουν ταξική φωνή αντίστασης. Επενέβησαν και διέλυσαν τις εκλογές στο Σύλλογο Εργαζομένων Δημοτικών και Διαδημοτικών Επιχειρήσεων, Οργανισμών και Συνδέσμων Ν. Μαγνησίας, επειδή θα εκλέγονταν αντιπρόσωποι που δε θα τους έλεγχαν. Διενήργησαν «εκλογές» με πλήθος παρατυπιών και παρανομιών - όπως π.χ., στο Σωματείο Χειριστών Ανυψωτικών Μηχανημάτων κ.ά. - προκειμένου να εκλεγούν «δικοί» τους αντιπρόσωποι.

Ταξική συσπείρωση

Σ' αυτή την επιχείρηση νόθευσης του Συνεδρίου, αντιστέκονται οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Στη Διακήρυξη της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΔΑΣ), αναφέρεται:

«Η εργατική τάξη της περιοχής μας δεν έχει ανάγκη από ένα Εργατικό Κέντρο που δίνει τα χέρια στην εργοδοσία, ξεπουλάει τους εργαζόμενους, οργανώνει φιέστες για την προπαγάνδιση της πολιτικής του κεφαλαίου και της "ταξικής συμφιλίωσης" κεφαλαίου και εργασίας, που προσπαθεί να διαλύσει σωματεία, που αποκλείει εργαζόμενους απ' τη συνδικαλιστική δράση με βάση τις σχέσεις εργασίας τους όπως συμβαίνει στις Δημοτικές επιχειρήσεις. Που διαλαλεί σε όλους τους τόνους την υποταγή των εργατών στα συμφέροντα και στις επιδιώξεις του κεφαλαίου, που διαπραγματεύεται πόσα θα χάσει η εργατική τάξη!

Χρειαζόμαστε ένα Εργατικό Κέντρο που θα μπει μπροστά για την οργάνωση και την ανάπτυξη της πάλης των εργαζομένων της περιοχής μας. Που θα δυναμώνει την απαιτητικότητα, θα διεκδικεί αιτήματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας, δε θα κάνει βήμα πίσω. Που θα παλεύει για την οργάνωση της εργατικής τάξης, όλων των εργαζομένων, στα συνδικάτα και θα τα μετατρέπει σε φρούρια της ταξικής πάλης και της ταξικής αλληλεγγύης. Μπορούμε, στο επερχόμενο Συνέδριο, να κάνουμε ένα σοβαρό βήμα σ' αυτή την κατεύθυνση».

Η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους να στηρίξουν το ΠΑΜΕ, στον αγώνα για την ενότητα σε ταξική, αγωνιστική, διεκδικητική βάση και στην πάλη για την αλλαγή των συσχετισμών δύναμης στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Τονίζει, δε, ότι για να έχει προοπτική ο αγώνας πρέπει να στηρίζεται στη συμμαχία της εργατικής τάξης, της μικρομεσαίας αγροτιάς, των μικρομεσαίων ΕΒΕ, της νεολαίας και στην καθημερινή αναμέτρηση με την αντιλαϊκή πολιτική, να χτίζει το Λαϊκό Μέτωπο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ