Τετάρτη 19 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΓΡΑΦΕΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ»
«Ιδιωτικοποιούνται» και τα ατομικά δικαιώματα

Αντίθετο το ΚΚΕ με το σχετικό νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή

Στην ιδιωτικοποίηση ακόμα και των ατομικών δικαιωμάτων που κατοχυρώνει το Σύνταγμα οδηγούν οι διατάξεις του νομοσχεδίου για τα «γραφεία ιδιωτικών ερευνών».

Με τη νομιμοποίηση των γραφείων αυτών, όπως είπε και η εισηγήτρια του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη, ιδιωτικοποιείται με ταξικά κριτήρια η ασφάλεια των πολιτών, αφού η κυβέρνηση λέει στους πολίτες να πληρώνουν από την τσέπη τους για να είναι ασφαλείς.

Η βουλευτής, καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο διευκρίνισε ότι δε στρέφεται κατά των ανθρώπων που κάτω από το βάρος της ανεργίας δουλεύουν σε τέτοιου είδους γραφεία και εταιρίες. Με το νομοσχέδιο, τόνισε, νομιμοποιείται μια συνεχής παρανομία και με το πρόσχημα ότι οι πολίτες ζητάνε ασφάλεια παραχωρείται αυτό το δικαίωμα σε έναν παρααστυνομικό μηχανισμό. Και όλα αυτά, είπε, σε μία χώρα όπως η Ελλάδα που με τους 50.000 αστυνομικούς έχει τη μεγαλύτερη αναλογία αστυνομικών ανά κάτοικο στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Η Λ. Κανέλλη παρατήρησε ότι χωρίς την παραβίαση ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών δε γίνεται να λειτουργήσουν αυτού του είδους τα γραφεία και τόνισε ότι η νομιμοποίησή τους γίνεται σε μία περίοδο που ξοδεύονται δισ. ευρώ για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων και προωθούνται νέοι «τρομονόμοι». Στις δραστηριότητες των γραφείων αυτών περιλαμβάνεται η παρακολούθηση «δημόσιων δραστηριοτήτων» κάτι που, όπως είπε η Λ. Κανέλλη, σημαίνει ότι θα παρακολουθείται ο καθένας που πάει, με ποιον τρώει, με ποιον συναντιέται. Θεσπίζουμε, τόνισε χαρακτηριστικά, το χαφιέ της γειτονιάς χωρίς όμως αυτός να φοράει το πηλήκιό του, ο οποίος μάλιστα θα μπορεί να κάνει και σύλληψη κατ' εντολή του αφεντικού του.

Ακολουθείτε βαθύ αντιδημοκρατικό δρόμο, κατέληξε η Λ. Κανέλλη, με την ιδιωτικοποίηση ακόμα και αυτών των ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών.

Κατά του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΝΔ και ΣΥΝ, ενώ ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης Π. Τσερτικίδης, ισχυρίστηκε ότι τα «γραφεία ιδιωτικών ερευνών» θα ασχολούνται μόνο με ιδιωτικές υποθέσεις που δεν έχουν ποινικό χαρακτήρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ