Στα πρόθυρα του «λουκέτου» βρίσκεται ο δημοτικός παιδικός σταθμός του Δήμου Κηρέως, στο Μαντούδι, αφού η κυβέρνηση μεταβίβασε μεν την αρμοδιότητα αυτή στους ΟΤΑ, αλλά δεν κατέβαλε και τους ανάλογους πόρους για τη λειτουργία τους. Αλλά και ο Δήμος Κηρέως αδυνατεί να καταβάλει σχετική επιχορήγηση, αφού βρίσκεται σε οικονομική ασφυξία. Ετσι, ως μόνη «εναλλακτική» λύση, προτείνει την επιβολή τροφείων, τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων είναι μακροχρόνια άνεργοι ή ημιαπασχολούμενοι, στην καλύτερη περίπτωση.
Για τη φετινή χρονιά, έχουν γραφτεί στο σταθμό 17 παιδιά, ενώ το προσωπικό μειώθηκε κατά ένα άτομο και από πέντε οι εργαζόμενοι έμειναν τέσσερις (μια μαγείρισσα, 2 καθαρίστριες και η προϊσταμένη - νηπιαγωγός).
Αυτή τη στιγμή, ο παιδικός σταθμός έχει μηδέν έσοδα, με τις τρέχουσες δαπάνες για τη λειτουργία του να παραμένουν απλήρωτες, όπως και η μισθοδοσία των υπαλλήλων, που δεν έχει καταβληθεί από το Σεπτέμβρη. Ηδη, οι καταστηματάρχες - προμηθευτές του παιδικού σταθμού απειλούν ότι θα διακόψουν την παροχή ειδών, αν δεν πληρωθούν τα οφειλόμενα. Το ίδιο θα γίνει σε λίγο με τη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, τον ιδιοκτήτη του κτιρίου, όπου στεγάζεται ο σταθμός, και με την προμήθεια καυσίμων.
Το πρόβλημα του άμεσου κλεισίματος, που αντιμετωπίζει ο δημοτικός παιδικός σταθμός του Δήμου Κηρέως, έφερε ως θέμα συζήτησης (εκτός ημερήσιας διάταξης), στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Εύβοιας, η νομαρχιακή σύμβουλος της ΝΑΣ, Σοφία Ντούρου. Ωστόσο, η φιλοκυβερνητική πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου, με τη συγκατάθεση και της νεοδημοκρατικής αντιπολίτευσης και των «ανταρτών», όχι μόνον αρνήθηκε να το συζητήσει, αλλά έδειξε πλήρη αδιαφορία. Τη στάση αυτή κατήγγειλε η εκπρόσωπος της ΝΑΣ, ως αντιλαϊκή και επιβεβαιωτική των προθέσεων και πρακτικών του νομάρχη Θ. Μπουραντά, να λειτουργήσει ως μακρύ χέρι της κυβέρνησης για το πέρασμα της πολιτικής μετατροπής της Αυτοδιοίκησης σε φοροεισπράκτορα.
Απ' την άλλη, η Σοφία Ντούρου, παρουσίασε στοιχεία για τον παιδικό σταθμό Κηρέως, σύμφωνα με τα οποία η επιχορήγηση γίνεται με το σταγονόμετρο (π.χ., 6.000 ευρώ το τελευταίο τρίμηνο του 2003, όταν χρειάζονται πάνω από 10.000 ευρώ για την κάλυψη των αναγκών). Επίσης, αναδεικνύοντας το μέγεθος των περικοπών, τόνισε ότι στο σταθμό έχουν δοθεί 69.000 ευρώ για το 2003, ενώ απαιτούνται 124.000 ευρώ (80.000 ευρώ η μισθοδοσία, 36.000 ευρώ ενοίκια, ΔΕΗ, ΟΤΕ, καύσιμα - τροφοδοσία και άλλα είδη λειτουργίας και 8.000 ευρώ από δεδουλευμένα εργαζομένων και λειτουργικά έξοδα του έτους 2002).