Κυριακή 26 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΥΓΕΙΑ
Ανεπάρκειες που οδηγούν σε τραγωδίες

Το μοιραίο ελικόπτερο του ΕΚΑΒ που έπεσε στην Ικαρία

Eurokinissi

Το μοιραίο ελικόπτερο του ΕΚΑΒ που έπεσε στην Ικαρία
«Το αίμα ποτέ δεν επαρκεί. Οι ασθενείς και οι τραυματίες μεταφέρονται με ασθενοφόρα κουρέλια και οι αεροδιακομιδές έχουν παγώσει» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα για την Υγεία (ΕΥΑ).

Δραματική είναι η προέκταση αυτής της ανεπάρκειας όπως επισημάνθηκε στη σύσκεψη των φορέων στην Αδελφότητα των Ικαριωτών στις 5.10.2003. «Η έλλειψη αίματος, αναφέρθηκε, ήταν η αιτία που επικαλέστηκε ο γιατρός για να γίνει στις 10.2.2003 η αεροδιακομιδή της 70χρονης ηλικιωμένης που έπασχε από γαστρορραγία και κατέληξε στο δυστύχημα με την πτώση του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ με τέσσερα θύματα».

Ομως η έλλειψη του αίματος, όπως περιγράφτηκε στη σύσκεψη, έχει τις αιτίες της: Κάθε χρόνο το Πανικάριο Νοσοκομείο έστελνε πάνω από 2.000 επιστολές στους εθελοντές αιμοδότες για τους υπενθυμίσει - όπως έπρεπε - να δώσουν αίμα για τους συνανθρώπους τους. Επίσης κάθε χρόνο τα ΕΛΤΑ μετέφεραν χωρίς κόστος αυτές τις επιστολές.

Ομως τα ΕΛΤΑ απ' τις αρχές του 2003 λειτουργώντας με την επιχειρηματική λογική ζήτησε να πληρώσει το νοσοκομείο 40 λεπτά - με την έκπτωση μάλιστα - τέλος για κάθε επιστολή. Το Νοσοκομείο περιορίστηκε μόνο στην κάλυψη του κόστους των επιστολών και στον Εύδηλο.

Τις επιστολές προς τους κατοίκους των υπόλοιπων δήμων τις μοίρασε μια νοσηλεύτρια με το αγροτικό αυτοκίνητο του άντρα της, αλλά βρέθηκε αντιμέτωπη με την Τροχαία.

Και ευτυχώς που ο τροχονόμος έδειξε κατανόηση για το λόγο της μεταφοράς και δεν την «έγραψε»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ