Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 26 Οχτώβρη 2003 - αριθ. φύλλου: 8713

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
35 χρόνια στο πλευρό του ΚΚΕ για τα δικαιώματα της νέας γενιάς

Το ΚΣ της ΚΝΕ συνεδρίασε και ασχολήθηκε με το γιορτασμό της επετείου των 35 χρόνων από την ίδρυση της ΚΝΕ. Η ανακοίνωση για το περιεχόμενο αυτού του γιορτασμού, τα διδάγματα από την πλούσια αγωνιστική πορεία της Οργάνωσης και τις σημερινές απαιτήσεις για τη δράση της στη νέα γενιά, δημοσιεύεται σήμερα στο «Ριζοσπάστη»


ΣΕΛ.  2

ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Συγκλονιστικές ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ για τη «δημοκρατία» στην Τουρκία

Με πρωτοβουλία του ΚΚΕ, κλήθηκαν και μίλησαν για πρώτη φορά στην ΕΕ, εκπρόσωποι 5 αριστερών κομμάτων της Τουρκίας

Δημόσια ακρόαση, με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες στην Τουρκία, πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μετά από πρωτοβουλία του ΚΚΕ, σε συνεργασία με την Ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς. Συμμετείχαν και δεκάδες ξένοι και Ελληνες ευρωβουλευτών, από όλες σχεδόν τις πολιτικές ομάδες και εκπρόσωποι του Τύπου. Για πρώτη φορά τα κόμματα αυτά είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις θέσεις τους σε ένα μεγάλο αριθμό ευρωβουλευτών. Αυτό, τη στιγμή που κλιμακώνεται η αντίσταση του τουρκικού λαού στη συμμετοχή της χώρας του στην κατοχή στο Ιράκ και επιταχύνονται οι διαδικασίες για «επίλυση» του Κυπριακού και ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ. Τις συγκλονιστικές μαρτυρίες των εκπροσώπων των τουρκικών κομμάτων παρουσιάζει σήμερα ο «Ριζοσπάστης»,παρουσιάζοντας επίσης την έκθεση της ΕΕ για τον παραπέρα περιορισμό των δημοκρατικών δικαιωμάτων, των χωρών της Ευρωζώνης.


ΣΕΛ.  10  -  11,    12  -  13

Motion Team

ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Προβλέπει ως και μείωση μισθών

Καθήλωση, ακόμα και περιπτώσεις μείωσης των εισοδημάτων προβλέπει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για το νέο μισθολόγιο των εργαζομένων στο Δημόσιο. Παράλληλα, σε συνδυασμό με το νομοσχέδιο για τη Δημόσια Διοίκηση, προωθεί τη σύνδεση του μισθού με την παραγωγικότητα και εντείνει τη χειραγώγηση των εργαζομένων. Αποκαλυπτικοί οι πίνακες για τους μισθούς που παρουσιάζει σήμερα ο «Ριζοσπάστης»



ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΚΕ
Κάλεσμα 65 πρώην μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ

Εξήντα πέντε αγωνιστές, πρώην μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από την περιοχή Πατησίων - Αχαρνών - Ριζούπολης - Κυψέλης, της Α' Αθήνας, απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής στους αγώνες και συσπείρωσης για την ενίσχυση του ΚΚΕ


ΣΕΛ.  3

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ