Σάββατο 18 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΙΚΑ
Καρότο υποσχέσεων και δικαστικό μαστίγιο
  • Στα δικαστήρια οδηγεί για ένατη φορά η κυβέρνηση τους απεργούς γιατρούς μέσα 28 μήνες
  • Η εκδίκαση θα γίνει τη Δευτέρα, ώρα 12.00, στο κτίριο 13, αίθουσα 2, στη Σχολή Ευελπίδων

Οταν το καρότο των υποσχέσεων αποδεικνύεται ανεπαρκές, τότε η κυβέρνηση μετέρχεται - κατά την προσφιλή της μέθοδο - το μαστίγιο των δικαστηρίων για τους γιατρούς του ΙΚΑ, που προχωρούν σε τετραήμερη απεργία απ' την ερχόμενη Δευτέρα. Η κυβέρνηση υπαναχώρησε ακόμα και από αυτή τη συμφωνία με τη διοίκηση της Ομοσπονδίας των γιατρών (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) στις 22.7.2003, που είχε θολά σημεία σημεία.

Εκτοτε υπήρξε ο «βουβός διάλογος» με την ηγεσία της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ, η οποία ήταν γνώστης των ρυθμίσεων που περιέχονται στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και δημοσιοποιήθηκαν προχτές και το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι πως η όποια ρύθμιση των ασφαλιστικών θεμάτων των συμβασιούχων γιατρών θα σημάνει άγριο χαράτσι για την εξαγορά τους, που θα φτάνει μέχρι και 500 ευρώ το μήνα.

Παγιδευμένη στη λογική του διαλόγου, η ηγεσία της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ αποφάσισε στη συνεδρίαση της 10.10.2003 την κήρυξη τετραήμερης απεργίας. Ωστόσο, όμως, η κυβέρνηση επιχείρησε μια προπαγανδιστική ρελάνς με τις ρυθμίσεις που προωθεί: Ετσι προχτές διέρρευσε το ασφαλιστικό νομοσχέδιο με τις ρυθμίσεις και για τους γιατρούς του ΙΚΑ, ενώ χτες ο υφυπουργός Εργασίας Ρ. Σπυρόπουλος με δηλώσεις του στο ραδιοσταθμό «Φλας 9,61» υποστήριξε ότι λύνονται τα θέματα 5.000 συμβασιούχων (σε σύνολο 5.500) γιατρών του ΙΚΑ με την ένταξή τους στους γιατρούς Πλήρους και Αποκλειστικής Απασχόλησης (ΠΑΑ).

Στο ίδιο προπαγανδιστικό μήκος κύματος κινήθηκε από προχτές ο διοικητής του ΙΚΑ Μ. Νεκτάριος, που συνέταξε μια ανακοίνωση και τη δημοσιοποίησε χτες. Στην ανακοίνωση, αφού υποστήριζε όσα προωθεί η κυβέρνηση με το σχέδιο του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, καταφερόταν κατά των γιατρών του ΙΚΑ που αποφάσισαν την απεργία και τους καλούσε να πάρουν μέρος σε μια «παράλογη απεργία», που ταλαιπωρεί τους ασφαλισμένους του Ιδρύματος.

Πέρα από το υποκριτικό ενδιαφέρον για τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους του Ιδρύματος, ο διοικητής του ΙΚΑ είχε ενεργήσει στα μουλωχτά και ετοιμαστεί για τη δικαστική δίωξη των γιατρών του ΙΚΑ: Ετσι αργά το βράδυ δικαστικός κλητήρας κοινοποίησε αγωγή του Ιδρύματος κατά της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ, με την οποία ζητά να κηρυχτεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των γιατρών του ΙΚΑ.

Η εκδίκαση της αγωγής θα γίνει τη Δευτέρα στο κτίριο 13, αίθουσα 2, στη Σχολή Ευελπίδων ώρα 12.00 το μεσημέρι.

  • Σήμερα γίνεται η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Συμβασιούχων Ιατρών ΙΚΑ Νομού Αττικής στο ξενοδοχείο «Τιτάνια», ώρα 10.30 π.μ.
  • Τη Δευτέρα θα γίνει η συνέλευση του Συλλόγου των γιατρών του ΙΚΑ (ΣΕΥΠΙΚΑ), ώρα 10.00 π.μ., στο ξενοδοχείο «Τιτάνια».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ