Σάββατο 18 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΥΕΦΑ
Αρχίζουν τα δύσκολα

Στο δρόμο του Πανιωνίου θα βρεθεί η «Μπάρτσα» του Ροναλντίνιο

Sportidea

Στο δρόμο του Πανιωνίου θα βρεθεί η «Μπάρτσα» του Ροναλντίνιο
Μια από τις τρεις ελληνικές ομάδες χαμογέλασε από την ετυμηγορία της κληρωτίδας για την επόμενη φάση του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Αυτή ήταν ο ΠΑΟΚ (πρώτο παιχνίδι εντός) που τέθηκε αντιμέτωπος με την Ουγγρική Ντέμπρετσεν. Ο Αρης (πρώτα εκτός) θα παίξει με την Περούτζια, ενώ στα πολύ βαθιά έπεσε ο Πανιώνιος (πρώτη αναμέτρηση εντός) που θ' αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα. Οι αγώνες θα διεξαχθούν 6 και 27 Νοέμβρη.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Ευχαρίστηση των παιχνιδιών και απόκτηση εμπειριών. Αυτός είναι ο στόχος που (λογικά) έθεσαν στο Πανιώνιο, μόλις άκουσαν ότι απέναντί τους θα βρουν την Μπαρτσελόνα. Μπορεί το χρώμα (κυανέρυθρο) να είναι κοινό αλλά οι διαφορές των δύο ομάδων είναι τεράστιες. Ο αρχηγός των Νεοσμυρνιωτών, Τάκης Γιαννόπουλος, μιλώντας στην ιστοσελίδα «contra.gr» ανέφερε: «Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, όλοι ξέρουμε πως η Μπάρτσα είναι ένα μεγαθήριο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Δεν υπάρχει φόβος. Σεβόμαστε την Μπαρτσελόνα αλλά εμείς και στα δύο παιχνίδια θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο. Προηγούμενο εμπόδιο της Μπάρτσα ήταν η σλοβακική Πούχοφ (1-1 και 8-0).

ΑΡΗΣ

Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις. Ο Αρης θα ξαναβρεί στο δρόμο του την Περούτζια. Ονομα που του φέρνει στο μυαλό μοναδικές στιγμές, αφού σε βάρος της είχε προκριθεί. Μόνο που ήταν 24 χρόνια πριν. Γιατί τώρα η κατάσταση των «κιτρινόμαυρων» δεν επιτρέπει σοβαρά περιθώρια αισιοδοξίας. Ενδεικτική η άποψη που εξέφρασε (στον «ΣΠΟΡ FM») ο συνδετικός κρίκος των δύο εποχών. Ο Γιώργος Παντζιαράς, τότε τερματοφύλακας, τώρα προπονητής: «Ηταν το καλύτερο παιχνίδι που έκανε η ομάδα στις ευρωπαϊκές εμφανίσεις της. Ημασταν ενωμένοι και αγαπημένοι και καταφέραμε να προκριθούμε τότε. Οσον αφορά τις εφετινές αναμετρήσεις θα παίξουμε χωρίς άγχος και ό,τι βγει». Εντονα ελληνικό χρώμα έχει η Περούτζια αφού στις τάξεις της υπάρχουν οι Λουμπούτης, Βρύζας, Νάστος. Στην προηγούμενη φάση απέκλεισε τη σκοτσέζικη Νταντί δύο νίκες (2-1, 1-0).

ΠΑΟΚ

Σαφώς υποδεέστερος αντίπαλος είναι για το ΠΑΟΚ η ουγγρική Ντέμπρετσεν. Αν οι «ασπρόμαυροι» παρουσιαστούν σοβαροί και πειθαρχημένοι, λογικά δε θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα. Αυτό βέβαια σε καμιά περίπτωση δε σημαίνει... περίπατο. Μπορεί να πρόκειται για σχετικά νέα ομάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αλλά δείχνει αξιόμαχη. Στον προκριματικό γύρο πέρασε τη Βάρτεξ με δύο νίκες (3-1, 3-2). Είναι δεύτερη στο πρωτάθλημα με 16 βαθμούς και την περασμένη αγωνιστική, συνέτριψε με 5-0 τη Φερεντσβάρος. Σχολιάζοντας (στον «ΣΠΟΡ FM») την κλήρωση, ο βοηθός του Αγγελου Αναστασιάδη, Κώστας Λαγωνίδης, ανέφερε: «Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των ομάδων που αγωνίζονται στην Ευρώπη. Δεν είμαστε δα και το ευρωπαϊκό μεγαθήριο και γι' αυτό το λόγο πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα δύο παιχνίδια με σοβαρότητα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κοντά στην πρόκριση(2010-03-30 00:00:00.0)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΥΕΦΑ(2004-02-26 00:00:00.0)
Πίστη για πρόκριση(2003-11-26 00:00:00.0)
Χωρίς άγχος(2003-03-20 00:00:00.0)
«Φτερούγισε» το Περιστέρι(2003-02-18 00:00:00.0)
Δελτίο υψηλής επικινδυνότητας(2000-03-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ