Τρίτη 28 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΑΠΟΡΤΑ
Ραντεβού με τ' όνειρο

Η ΑΕΚ υποδέχεται τη Ζαντάρ με στόχο την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Σαπόρτα

Πόση είναι η απόσταση της Λοζάνης από το κλειστό του ΟΑΚΑ; Για την ΑΕΚ μόλις ένα βήμα. Η για να ακριβολογήσουμε θα πρέπει να πούμε καλύτερα... 5 βήματα. Βλέπετε, τόση είναι και η διαφορά πόντων που πρέπει να καλύψει η Ενωση στο σημερινό αγώνα με τη Ζαντάρ και να προκριθεί στον τελικό του Σαπόρτα Καπ που θα γίνει στην ελβετική πόλη. Σήμερα λοιπόν, στο κλειστό του ΟΑΚΑ (21.00 ΕΤ 1) η ελληνική ομάδα θα προσπαθήσει να πάρει τη ρεβάνς για την ήττα της στο πρώτο παιχνίδι και να ανατρέψει το -5 που θα της δώσει παράλληλα το εισιτήριο στον τελικό της διοργάνωσης μετά από 32 χρόνια, ενώ αν αυτή επιτευχθεί θα είναι η δεύτερη φορά που η Ενωση δίνει το «παρών» σε τελικό ευρωπαϊκού κυπέλλου. Πόσο δύσκολη είναι αυτή η αποστολή και ποιο το μυστικό για την επιτυχία; Αυτό το εξήγησε χτες ο Ντούσαν Ιβκοβιτς: «Κλειδί είναι η άμυνα στο post up. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε με βοήθειες τον Ράτζα αλλά και να προσέξουμε τις επιστροφές και την περιφερειακή μας άμυνα. Δεχτήκαμε 13 τρίποντα στο Ζαντάρ, αν και ο μέσος όρος των Κροατών ήταν μόλις 5/17! Δεν πρέπει να υποπέσουμε σε πολλά λάθη, ιδιαίτερα στο μαρκάρισμα του Ράτζα, αλλά ακόμη κι αν φτάσει τους συνήθεις μέσους όρους του, το ζήτημα είναι να μη δεχτούμε περισσότερα από 5 τρίποντα. Μας λείπει η ομαδική συγκέντρωση στα τελευταία ματς και για πρώτη φορά μετρούμε τρεις συνεχείς ήττες. Χρειάζεται λοιπόν απόλυτη αυτοσυγκέντρωση, έλεγχο στα ριμπάουντ και συνεπαγωγικά γρήγορο ρυθμό» τόνισε ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων».

Οσον αφορά στην απουσία του Κόμαζετς, ο Ντούσαν Ιβκοβιτς θεωρεί ότι στο πρώτο παιχνίδι αποδείχτηκε ευνοϊκή καθώς οι αντικαταστάτες του (Ρούζιτς και Κρούνιτς) πέτυχαν 9/12 τρίποντα... «Μάθαμε από τα λάθη μας και ελπίζω πως δε θα τα επαναλάβουμε στη ρεβάνς. Δεν πρέπει εξαρχής να κυνηγάμε το σκορ. Πρέπει να έχουμε συνέχεια στην απόδοσή μας. Πιστεύω ότι θα παίξουμε δυνατά και θα προκριθούμε. Οσον αφορά στον Μπούι, ίσως να διέρχεται ελαφρά περίοδο κρίσης αλλά θα επανέλθει στα γνωστά του επίπεδα...» δήλωσε ο Ντούντα.

  • Πρεμιέρα στα πλέι οφ της Α1 έχουμε σήμερα όπου διεξάγονται τα πρώτα παιχνίδια για την Α` φάση. Το πρόγραμμα: (18.00 Ιβανώφειο) Ηρακλής-Μαρούσι (20.00 Αλεξάνδρειο ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ) Aρης-Νήαρ Ηστ.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ