Κυριακή 12 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΟΛΟΣΣΟΣ. Η «General Electric» και η «Vivendi Universal», ανακοίνωσαν την περασμένη Τετάρτη, ότι συνήψαν συμφωνία με την οποία συγχωνεύουν τις επιχειρήσεις τους στον τομέα του θεάματος, δημιουργώντας έναν κολοσσό με περιουσιακά στοιχεία από τα στούντιο «Universal» στο Χόλιγουντ μέχρι το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC. H είδηση είχε αποτέλεσμα την άνοδο της τιμής των μετοχών της «Vivendi» κατά σχεδόν 3%, καθώς έγινε γνωστό ότι παρέμειναν αναλλοίωτοι οι όροι της συμφωνίας, που αποτιμά τη «Vivendi Universal Entertainment» σε 14 δισ. δολάρια και δίνει στους μετόχους της 3,8 δισ. δολάρια σε μετρητά.

ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ. Κατά 0,1% συρρικνώθηκε στο δεύτερο τρίμηνο του 2003 η οικονομία της Ευρωζώνης, σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία που έδωσε την Πέμπτη στη δημοσιότητα η Eurostat και τα οποία επιβεβαιώνουν την αρχική της εκτίμηση. Σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2002 η οικονομία της Ευρωζώνης αναπτύχθηκε κατά 0,2%.

«ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ». Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επανέλαβε προηγούμενες προβλέψεις της για ανάπτυξη της οικονομίας της Ευρωζώνης έως και κατά 0,4% στο τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ενώ για το τέταρτο τρίμηνο αναμένει αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,2% έως 0,6%. «Η πρόβλεψη για επιτάχυνση των αναπτυξιακών ρυθμών κατά το τέταρτο τρίμηνο προκύπτει από την πρόσφατη ανάκαμψη των λιανικών πωλήσεων εντός της Ευρωζώνης, καθώς και σε εξωτερικούς παράγοντες, όπως είναι η αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής στις ΗΠΑ», αναφέρει η ΕΕ στη σχετική της έκθεση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ