Πέμπτη 2 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
30χρονη μουσική σχέση

Οι ανεπανάληπτες στιγμές και τα συναισθήματα που κυριάρχησαν στη γιορτινή μουσική βραδιά του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, στα τέλη Ιουνίου, στο Θέατρο Πέτρας, για τα τριάντα χρόνια του στο τραγούδι (είχε διοργανωθεί από την Πολιτιστική Παρέμβαση), αναβλύζουν από το διπλό CD «Εσείς, οι φίλοι μου κι εγώ» (συνοδεύεται και από DVD), που κυκλοφόρησε από τη MINOS-EMI και παρουσιάστηκε σε μια ξεχωριστή βραδιά - πάρτι στο «Γυάλινο Μουσικό Θέατρο».

Η live έκδοση απαθανατίζει τη γιορτινή ατμόσφαιρα μιας υπέροχης βραδιάς, στην οποία πήραν μέρος πολλοί φίλοι καλλιτέχνες του Β. Παπακωνσταντίνου, τραγουδώντας μαζί με τον οικοδεσπότη, αλλά και με περισσότερους από 8.000 ανθρώπους, διαφόρων ηλικιών, που είχαν κατακλύσει το θέατρο. Συνοδοιπόροι του ήταν οι Διονύσης Τσακνής, Χριστόφορος Κροκίδης, Φίλιππος Πλιάτσικας, Μάνος Ξυδούς, Κώστας Θωμαΐδης, Κώστας Μακεδόνας, Χρήστος Θηβαίος, Μίλτος Πασχαλίδης, Ελένη Πέτα, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Ευρυδίκη, Ελεάνα Ζεγκίνογλου, Τάνια Κικίδη, Απόστολος Βαλαρούτσος και οι «Οναρ».

Οσοι έζησαν εκείνη τη βραδιά θα τη θυμούνται για χρόνια. Θα θυμούνται τις μοναδικές ερμηνείες υπέροχων τραγουδιών, τον ηλεκτρισμό, το πάθος, τον παλμό αυτής της μεγαλειώδους, πολύωρης υπαίθριας σύναξης, που δονούσαν την ατμόσφαιρα και πυρπολούσαν τις καρδιές. Οπως θα θυμούνται και την υπόσχεση του Β. Παπακωνσταντίνου προς το τεράστιο ακροατήριο: «Θα τραγουδάω και στα εγγόνια σας». Σε όσους βρέθηκαν σε αυτή τη γιορτινή βραδιά, αλλά και σε όσους δεν κατάφεραν ν' ανηφορίσουν στο Θέατρο Πέτρας, η διπλή δισκογραφική έκδοση σίγουρα θα προσφέρει μια δυνατή «γεύση» ονειρικής «μέθης» και μοναδικών ερμηνειών, επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα τη μοναδική σχέση που υπάρχει ανάμεσα στον Β. Παπακωνσταντίνου και το κοινό του για τριάντα και πλέον χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ