Σάββατο 27 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΣΕΒΕΕ
Στο φόντο οξύτατων προβλημάτων

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση» δίνει τη μάχη για τη γνησιότητά του και την περαιτέρω ενίσχυσή της

Την πραγματοποίηση ενός νόθου συνεδρίου μεθοδεύουν οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕΒΕ, ΔΑΚΜΜΕ και ΑΣΚΕΒΕ (ΣΥΝ) στη διοίκηση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων Ελλάδας. Στη χτεσινοβραδινή πολύωρη συνεδρίαση του ΔΣ της Συνομοσπονδίας οι τρεις παρατάξεις αποδέχτηκαν όλους τους αντιπροσώπους που δηλώθηκαν από τις Ομοσπονδίες παρά τα αδιάσειστα στοιχεία που παρουσίασε η ΔΗΚΕΒΕ σύμφωνα με τα οποία τουλάχιστον 60 με 70 αντιπρόσωποι έχουν εκλεγεί μέσα από ένα όργιο παρατυπιών. Το εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της ΓΣΕΒΕΕ ξεκινά σήμερα και θα ολοκληρωθεί αύριο με την ψηφοφορία για την εκλογή νέων οργάνων.

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση» - η οποία υποστηρίζεται από τη ΔΗΚΕΒΕ και είχε την ευθύνη της θέσης του προέδρου το προηγούμενο διάστημα - προσπάθησε να απεγκλωβίσει τη Συνομοσπονδία από την κυβερνητική πολιτική και να κατευθύνει τη δράση της στην προστασία των πραγματικών συμφερόντων των ΕΒΕ. Η μάχη που δίνει για την παραπέρα ενίσχυσή της σε αυτό το Συνέδριο, θα κρίνει το ρόλο που θα διαδραματίσει η ΓΣΕΒΕΕ σε ένα πολύ κρίσιμο χρονικό διάστημα, όπου πολλά ζητήματα μένουν εκκρεμή και οι ΕΒΕ δέχονται σκληρή επίθεση από το μεγάλο κεφάλαιο και την κυβέρνηση.

Μετά τις αντικαταστατικές και παράνομες μεθοδεύσεις της ΠΑΣΚΕΒΕ στο προηγούμενο Συνέδριο για τη διατήρηση της πλειοψηφίας της, η πραγματοποίηση ενός, όσο γίνεται περισσότερο, γνήσιου Συνεδρίου αποτελεί επίσης καθοριστικό παράγοντα για τη λειτουργία της Συνομοσπονδίας. Οι καταγγελίες της ΔΗΚΕΒΕ για εκτεταμένες παρατυπίες στη διαδικασία εκλογής αντιπροσώπων σε ορισμένες Ομοσπονδίες, βαρύνουν για ακόμη μια φορά τις εκλογικές διαδικασίες, και αποκαλύπτουν τις ευθύνες των παρατάξεων ΠΑΣΚΕΒΕ, ΔΑΚΜΜΕ και ΑΣΚΕΒΕ, οι οποίες επέμειναν να γίνει το Συνέδριο αυτή τη χρονική περίοδο αν και η ΔΗΚΕΒΕ είχε καταγγείλει εγκαίρως το όργιο παρατυπιών.

Η πρόταση της ΔΗΚΕΒΕ για τη μη νομιμοποίηση όλων των αντιπροσώπων από τις Ομοσπονδίες, στις οποίες έχουν διαπιστωθεί παρατυπίες, αντιμετωπίστηκε αρνητικά από τις άλλες παρατάξεις, παρ' όλο που έτσι διασφαλίζεται σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό ένα γνήσιο Συνέδριο και εξασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία της ΓΣΕΒΕΕ.

Χτες, απορρίφθηκαν από το Δικαστήριο και τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η ΔΑΚΜΜΕ, προκειμένου να αναβληθεί το Συνέδριο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ