Τρίτη 16 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΔΑΤΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ
Στους ιδιώτες η καταγραφή του

Ενα ακόμη βήμα για την υπονόμευση του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) από το ερευνητικό του αντικείμενο και την επιστημονική του συνεισφορά στο γεωλογικό και υδάτινο δυναμικό της χώρας, έκανε χτες η κυβέρνηση. Στο πλαίσιο προώθησης του έργου χαρτογράφησης των υδάτινων διαμερισμάτων της χώρας, αντί να ανατεθεί στο ΙΓΜΕ που έχει και την τεχνογνωσία, αλλά και αρκετές μελέτες, ανατέθηκε - με απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης - έναντι δισεκατομμυρίων δραχμών σε ιδιώτες.

Η πραγματοποίηση των μελετών ανά διαμέρισμα, ανατέθηκε στους εξής:

  • Πελοποννήσου (υδατικά διαμερίσματα Δυτικής, Βόρειας και Ανατολικής Πελοποννήσου, προϋπολογισμού 816.950,0 Ευρώ), στο εταιρικό σχήμα ENVECO A.E., WL/DELFT HYDRAULICS, Υδροηλεκτρική ΕΠΕ, ΓΕΟΜΕΤ ΕΠΕ, Β.Περλέρος.
  • Δυτικής Στερεάς Ελλάδος, Ηπείρου, Αττικής, Ανατολικής Στερεάς Ελλάδος και Θεσσαλίας προϋπολογισμού 1.566.800,0 Ευρώ, στο εταιρικό σχήμα Γ.Καραβοκύρης και Συνεργάτες ΕΠΕ, Κ.Ζέρης - Π.Αντωναρόπουλος και Συνεργάτες ΕΠΕ, Ε.ΠΕ.Μ. ΑΕ, Ξ. Σταυρόπουλος.
  • Νήσων Αιγαίου, προϋπολογισμού 665.000,0 Ευρώ, στο εταιρικό σχήμα ΤΕΜ ΑΕ, ΛΔΚ ΕΠΕ, Υδροεξυγιαντική Λαζαρίδης και ΣΙΑ ΕΕ-TerraMentor ΕΟΟΣ.
  • Ανατολικής, Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας προϋπολογισμού 1.348.200,0 Ευρώ στην εταιρία Εξαρχου - Νικολόπουλος - Μπενσασσών Σύμβουλοι Μηχανικοί ΕΠΕ.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ