Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Συγκεντρώσεις αύριο, Πέμπτη, σε Αθήνα και Πειραιά
  • Στην Αθήνα, στα γραφεία του ΟΑΕΔ (στους Τράχωνες) στις 7μ.μ.
  • Στον Πειραιά, στην πλατεία Κοραή, στις 7.30μ.μ.

Να αγωνιστούνε ενάντια στα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης, που επιδιώκει να εξασφαλίσει δωρεάν εργατικά χέρια στην εργοδοσία, καλεί τους εργαζόμενους της Αθήνας η Τοπική Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ που οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ στο Καλαμάκι, αύριο Πέμπτη στις 7 το απόγευμα.

Μετά τη μερική απασχόληση, τη νομιμοποίηση του δουλεμπορίου, την κατάργηση ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Τοπική Γραμματεία Αθήνας, η κυβέρνηση στοχεύει τώρα στο να δουλεύει τζάμπα ο άνεργος για τον εργοδότη, παίρνοντας μόνο το εξευτελιστικά χαμηλό επίδομα του ΟΑΕΔ και ο εργοδότης να πληρώνει μονάχα τις ασφαλιστικές εισφορές! Ετσι, η κυβέρνηση καταργεί το κατώτερο μεροκάματο, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, και χτυπά την πλήρη και σταθερή εργασία με τη γενίκευση του ωρομισθίου.

Η Τοπική Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν αποφασιστική, μαζική, ταξική απάντηση στα σχέδια κυβέρνησης, πλουτοκρατίας, Ευρωπαϊκής Ενωσης. Να καταδικάσουν αυτές τις πολιτικές και τους πολιτικούς υπαλλήλους του κεφαλαίου. Να καταδικάσουν τις συμβιβασμένες ηγεσίες στο συνδικαλιστικό κίνημα που στηρίζουν αυτές τις πολιτικές. Να διεκδικήσουν αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες, να δυναμώσουν το μέτωπο του αγώνα ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό.

Στον Πειραιά

Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους και το λαό του Πειραιά να πάρει μέρος στο πανεργατικό συλλαλητήριο που διοργανώνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), αύριο Πέμπτη, απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Πειραιά. Το συλλαλητήριο θα γίνει στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Κοραή.

«Με προεκλογικές πενταροδεκάρες, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, δεν αντιμετωπίζονται η ακρίβεια, η λιτότητα, η ανεργία και η ανέχεια. Με μικροεπιδόματα δεν αντιμετωπίζεται το μεγάλο κόστος για τη μόρφωση των παιδιών, την Υγεία και την Ασφάλιση.

Σύγκλιση και καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις στον Πειραιά χτυπούν και αποδιαρθρώνουν τη ναυτιλία, τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, τα ναυπηγεία, το λιμάνι, τον ΟΣΕ, τα καπνεργοστάσια και μια σειρά κλάδους με συνέπεια την ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων και τη δραματική αύξηση της ανεργίας.

Μαζί με το ΠΑΜΕ, το ταξικό κίνημα, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, να δυναμώσουμε την αγωνιστική συσπείρωση και δράση στους τόπους δουλιάς, στους κλάδους, στις λαϊκές γειτονιές. Να ενισχύσουμε την προσπάθεια για την αλλαγή των συσχετισμών δύναμης για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και τη ριζική αλλαγή της κατάστασης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ