Τρίτη 2 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Πρωτάθλημα για... λίγους

Δυο γκολ του Ολυμπιακού πέτυχε ο Μαυρογενίδης

Sportidea

Δυο γκολ του Ολυμπιακού πέτυχε ο Μαυρογενίδης
Νωρίς νωρίς επιβεβαιώθηκε πως (και) το 25ο επαγγελματικό πρωτάθλημα, είναι διοργάνωση για... δύο ρόλους. Από τη μια είναι οι τρεις του πάλαι ποτέ ΠΟΚ (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ) και σε τεράστια απόσταση πίσω τους, στο ρόλο του κομπάρσου, οι υπόλοιποι. Ετσι θα έχουμε απλά «μια από τα ίδια», σε βάρος του αθλήματος. Η 2η αγωνιστική δικαίωσε όσους είχαν εκτιμήσει ότι η τριάδα δεν έχει άλλον αντίπαλο, εκτός από τον κακό της εαυτό και πως η ψαλίδα ανοίγει αντί να κλείσει. Τα προβλήματα και τα απαράδεκτα φαινόμενα πάντως δε σταματούν εδώ.

Σε ρυθμό ρελαντί ο Ολυμπιακός έκανε επίδειξη δύναμης, «σκορπίζοντας» τον Ακράτητο με 7-0. Η διαφορά δυνατοτήτων (όπως αποτυπώνεται και στο σκορ) ήταν μεγάλη, αλλά με την αποβολή του Γεωργίου έγινε ακόμα μεγαλύτερη. Σε αντίθεση με τον αγωνιστικό χώρο πάντως, στις εξέδρες, η «ερυθρόλευκη» διοίκηση υπέστη ήττα. Οι φίλαθλοι της ομάδας αντιδρώντας στον έμμεσο πλην σαφέστατο εκβιασμό, μέλος ή τιμή - χρυσάφι για το εισιτήριο, απείχαν. Το γήπεδο του Πύργου δε γέμισε όπως στο παρελθόν και το μήνυμα ήταν ηχηρότατο και «καθαρό».

Στην Κρήτη ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον ΟΦΗ αλλά και τους φίλους του. Αποδίδοντας, κατά διαστήματα, πολύ καλή μπάλα, άφησε υποσχέσεις για το μέλλον. Οι «πράσινοι» έδειξαν ότι μπορούν να συνδυάσουν το αποτέλεσμα με θέαμα. Η ΑΕΚ πολύ εύκολα ξεπέρασε κούραση, απουσίες και τον Ιωνικό. Για να φτάσει στους τρεις βαθμούς έπαιξε όσο χρειάστηκε, απέναντι σ' ένα συνονθύλευμα ποδοσφαιριστών. Οταν μάλιστα ο Μακόρ αποβλήθηκε σωστά, όλα έγιναν τυπική διαδικασία.

Ο Ηρακλής αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 στην Καλλιθέα με την ομώνυμη ομάδα. Ο Γκέραρντ είχε παράπονα για τη νοοτροπία των παιχτών του και οι γηπεδούχοι (δικαιολογημένα) για τη διαιτησία.

Χωρίς νικητή (0-0) έληξε το παιχνίδι Ξάνθης - Πανιωνίου. Το (αρνητικά) αξιοσημείωτο πάντως και ενδεικτικό πολλών καταστάσεων και φιλοσοφιών στο επαγγελματικό πρωτάθλημα, είναι ότι οι «κυανέρυθροι» ξεκίνησαν με 10 αλλοδαπούς!..

  • Διαδικαστικό χαρακτήρα (ουσιαστικά) έχει, μετά το 4-0 του πρώτου αγώνα, η σημερινή αναμέτρηση ΑΕΚ-Δόξας Δράμας (21.00, ΑΛΤΕΡ) για το Κύπελλο.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ