Τρίτη 2 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
Οι εκλεκτοί του Ιωαννίδη

Τελικά, ο Γιάννης Ιωαννίδης δεν πήρε το ρίσκο. Η αλήθεια είναι ότι αμφιταλαντεύτηκε πολύ, ωστόσο αποφάσισε να πάει η Εθνική ομάδα στη Σουηδία με τρεις πλέι μέικερ. Το μεσημέρι της Δευτέρας ο ομοσπονδιακός προπονητής ανακοίνωσε πως στην Αθήνα θα μείνουν ο Κώστας Τσαρτσαρής και ο Μανόλης Παπαμακάριος, που έγιναν έτσι οι δύο τελευταίοι παίκτες από τους 19, που είχαν αρχικά κληθεί, οι οποίοι «κόβονται» από την Εθνική ομάδα. Αυτό σημαίνει πως εκτός του Μιχάλη Κακιούζη, ο οποίος με τις εμφανίσεις του στο τουρνουά «Ακρόπολις» κέρδισε οριστικά την εμπιστοσύνη του «ξανθού», στο Ευρωμπάσκετ θα παίξει και ο Χρήστος Χαρίσης, όντας ο τρίτος πλέι μέικερ της ομάδας πίσω από τους Παπαλουκά και Διαμαντίδη.

Από τη στιγμή που ο Γιάννης Ιωαννίδης κατέληξε στους 14 εναπομείναντες παίκτες, μετά το ταξίδι στη Νότια Ευρώπη, βρέθηκε προ ενός μεγάλου διλήμματος. Να πάει στη Σουηδία με δύο πλέι μέικερ, «φορτώνοντας» τις θέσεις των ψηλών και με Κακιούζη και με Τσαρτσαρή ή να πάρει μαζί του και τρίτο πλέι μέικερ, που να μπορεί να παίζει και ως σούτινγκ γκαρντ; Το δίλημμα ήταν μεγάλο, καθώς ο ομοσπονδιακός προπονητής πιστεύει πάρα πολύ στις ικανότητες του Τσαρτσαρή και εκτιμούσε πως μπορεί να βοηθήσει απέναντι σε αντιπάλους με καλούς και ευέλικτους ψηλούς. Από την άλλη όμως το να άφηνε την ομάδα με μόλις δύο πλέι μέικερ εμπεριείχε πάρα πολύ μεγάλη δόση ρίσκου, αν αναλογιστεί κανείς ότι από τους σούτινγκ γκαρντ ούτε ο Χατζηβρέττας ούτε πολύ περισσότερο ο Σιγάλας μπορούν να βοηθήσουν στο κατέβασμα της μπάλας, αφού δεν είναι και τόσο αξιόπιστοι χειριστές της υπό συνθήκες πίεσης.

Ρίσκο, τελικά, το οποίο δεν πήρε ο Γιάννης Ιωαννίδης. Θέλοντας να έχει λύσεις και στην περιφέρεια, δεδομένου ότι στις θέσεις κάτω από τα καλάθια έχει ήδη πέντε (με τον Κακιούζη) πολύ καλούς παίκτες - είναι πασιφανές άλλωστε ότι εκεί εντοπίζεται η μεγάλη δύναμη της Εθνικής - αποφάσισε να πάρει και τρίτο πλέι μέικερ, αφήνοντας εκτός τον Τσαρτσαρή. Και προτίμησε να πάρει τον Χρήστο Χαρίση, επειδή είναι πιο έμπειρος και έχει αγωνιστεί και στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ με την Εθνική ομάδα. Ετσι οι 12 εκλεκτοί που θα ταξιδέψουν αύριο στη Σουηδίας είναι οι: Γιώργος Σιγάλας, Φραγκίσκος Αλβέρτης, Ευθύμης Ρετζιάς, Δημήτρης Παπανικολάου, Δήμος Ντικούδης, Μιχάλης Κακιούζης, Ιάκωβος Τσακαλίδης, Θοδωρής Παπαλουκάς, Δημήτρης Διαμαντίδης, Νίκος Χατζηβρέττας, Αντώνης Φώτσης, Χρήστος Χαρίσης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ