Τετάρτη 27 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Μάχη επιβίωσης...

"Ολα τα λεφτά". Με τη φράση αυτή περιγράφεται απόλυτα η σημασία, για την ΑΕΚ, της αποψινής αναμέτρησης με την Γκρασχόπερς, στο γήπεδο "Απόστολος Νικολαΐδης" (21.30, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ). Τα (περίπου) 90 λεπτά δεν είναι απλά ένας αγώνας για τη νίκη και τη δόξα, αλλά μια "μάχη" επιβίωσης. Τα έσοδα που θα καρπωθεί ή θα χάσει, ανάλογα με την εξέλιξη, η "κιτρινόμαυρη" εταιρία από την είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, θα καθορίσουν και το μέλλον της.

Χαρακτηριστική η αναφορά του Μπάγεβιτς για "κρίσιμο ματς, διαφορετικό από τ' άλλα". Υπό αυτές τις συνθήκες λοιπόν είναι ευκολονόητο ότι τόσο ο ίδιος όσο κυρίως οι παίχτες του, καλούνται απόψε να αντιμετωπίσουν επιτυχώς δύο αντιπάλους. Πρώτα τον εαυτό τους και στη συνέχεια την ελβετική ομάδα. Αν χάσουν την πρώτη "μάχη", τότε δύσκολα μπορούν να κερδίσουν τη δεύτερη. Ο Σερβοέλληνας το γνωρίζει και ευελπιστεί - περιμένει να μην λειτουργήσει ανασταλτικά το άγχος και η πίεση. Και εντός παιδιάς να φανεί ότι οι προσπάθειες αποφόρτισης ή σωστής αξιοποίησης των "βαριών" συναισθημάτων, έφεραν αποτέλεσμα.

Αναγνωρίζει ότι το 1 - 0 του πρώτου αγώνα "είναι πονηρό αποτέλεσμα" και θέλει οι παίχτες του να προσπαθήσουν για την υλοποίηση του ποθητού "με δύναμη, ηρεμία, προσοχή. Σίγουρα θέλω ένα γρήγορο γκολ που θα μας δώσει άλλη ψυχολογία. Αλλά κυρίως αυτό που θέλω είναι να μην κυνηγάμε πάλι το σκορ. Θα προσπαθήσουμε να επιβάλλουμε το ρυθμό και την τακτική μας, αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα. Να αντιδράσουμε σε ό,τι προκύψει". Η αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ τον προβληματίζει και παραδέχτηκε: "έχω σκέψεις ν' αλλάξω κάτι" αλλά (όπως αναμενόταν) αρνήθηκε να μιλήσει για τακτική και αρχική 11άδα. "Δε θέλω και δεν μπορώ" αντέταξε στη σχετική ερώτηση, προσθέτοντας διπλωματικά: "θα εξαρτηθεί από το πώς θα παραταχθεί η αντίπαλός μας".

Ο Τσάρτας μάλλον θα παίξει αφού, όπως δήλωσε, θεωρεί πως "θα είμαι 100% έτοιμος να αγωνιστώ. Ούτως ή άλλως σε τέτοια παιχνίδια αγωνίζεσαι και με ...μισό πόδι, που λέει ο λόγος". Σύμφωνα επίσης με τα όσα φάνηκαν στις προπονήσεις, τις... διαρροές - εκτιμήσεις αλλά και τη φράση του Μπάγεβιτς "δεν είναι απόλυτα έτοιμος αλλά μπορεί (σ.σ. δύναται) να ξεκινήσει", είναι πιθανό να δούμε στο αρχικό σχήμα και το Λυμπερόπουλο. Αντίθετα ο Κασάπης δεν τα κατάφερε και έτσι μαζί με το Λάκη θα είναι οι δύο σημαντικοί απόντες.

Στην αντίπερα όχθη, οι Ελβετοί επίσημα κάνουν λόγο για τρεις αμφίβολους (Μάγκρο, Εντουαρτς και Ταραράτσε). Πάντως οι πληροφορίες - διαπιστώσεις των δημοσιογράφων που παρακολουθούν την ομάδα είναι αντίθετες... Παραπλανητική τακτική ακολουθείται και στις δηλώσεις. Χαρακτηριστικά ο προπονητής, Μαρσέλ Κόλερ, έχρισε χτες φαβορί την ΑΕΚ: «Η νίκη του πρώτου αγώνα δε μας δίνει καμία σιγουριά, απλά ένα μικρό προβάδισμα» είπε. Ομως σε σχετικό αφιέρωμα ελβετικού καναλιού, είχε πει προχτές: "Εμείς δε χάνουμε την πρόκριση. Θα την αποκλείσουμε".


Γ.Κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ