Τρίτη 26 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παρέμβαση του ΚΚΡΟ στην πρόταση Β.Ντ. Λίντεν

Στο θέμα της απαράδεκτης όσο και επικίνδυνης πρότασης του Βαν Ντερ Λίντεν και άλλων βουλευτών, παρεμβαίνει το ΚΚΡΟ με επιστολή του, την οποία έλαβε και το ΚΚΕ.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

«Στο επόμενο διάστημα στην Ευρωπαϊκή Ενωση θα ενταχθούν νέα κράτη. Στα πλαίσια της διαδικασίας ένταξης αυτές οι χώρες πραγματοποίησαν συνομιλίες. Οι υπό ένταξη χώρες ανέλαβαν μια σειρά από υποχρεώσεις.

Ομως δε λύθηκαν μια σειρά ιδιαίτερα σημαντικών, θεμελιακών ζητημάτων, της τήρησης, από ορισμένες από αυτές, των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Στην Ευρώπη υπάρχει μια ομάδα χωρών, οι οποίες δεν εγγυούνται τα δικαιώματα των πολιτικών κομμάτων και οργανώσεων, ακόμη κι εκείνων που εκπροσωπούνται στα εθνικά κοινοβούλια.

Η νομοθεσία απαγορεύει στα κόμματα να χρησιμοποιούν παραδοσιακά κομματικά σύμβολα, υπάρχουν απαγορεύσεις εργασίας, η ένταξη στα κομμουνιστικά και αριστερά κόμματα θεωρείται εγκληματική πράξη, η κομμουνιστική διδασκαλία ταυτίζεται με τον φασισμό κ.λπ. Ερευνώντας αυτά τα ζητήματα διαφαίνονται πολυπληθείς καταπατήσεις στις εθνικές νομοθετικές πράξεις και νόμους, που υποδαυλίζουν τον αντικομμουνισμό, την πολιτική μισαλλοδοξία, που απειλούν να φέρουν την Ευρώπη στην εποχή του ψυχρού πολέμου και του μακαρθισμού.

Λόγος γίνεται για την πρωτοβουλία ομάδας βουλευτών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης να καταθέσει σχέδιο απόφασης με τον τίτλο "Need for international condemnation of totalitarian commounism". Εκεί όχι μόνο προσβάλλονται τα αισθήματα των αντιφασιστών και η μνήμη όσων πολέμησαν το φασισμό στα χρόνια του Δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου, αλλά γίνεται και επέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις κυρίαρχων κρατών και της νομοθεσίας τους.

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να υπάρχουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση διπλά μέτρα και σταθμά και σας καλούμε να μην επιτρέψουμε την εξέταση του συγκεκριμένου σχεδίου στην προσεχή σύνοδο του Γραφείου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης στη Νάπολη και πολύ περισσότερο την ψήφισή του.

Σας καλούμε να τοποθετηθείτε ενάντια στον πολιτικό εξτρεμισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ