Σάββατο 23 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πληθαίνουν οι αντιδράσεις των συνδικάτων

Στην πρόταση της κυβέρνησης να δουλεύουν οι άνεργοι αμισθί

Εντονες είναι οι αντιδράσεις των συνδικάτων στην προκλητική πρόταση της κυβέρνησης για αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, ώστε οι άνεργοι να προσφέρουν την εργασία τους δωρεάν στους βιομήχανους. Η πρόθεση της κυβέρνησης έγινε γνωστή στη συνάντηση της περασμένης Τρίτης, του υπουργού Εργασίας Δ. Ρέππα με την αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας (ΣΒΒΕ) και προβλέπει την απασχόληση των ανέργων σε επιχειρήσεις με «αμοιβή» το επίδομα ανεργίας, που έτσι και αλλιώς λαμβάνουν και με «δόλωμα» την ασφαλιστική κάλυψη.

«Μόνο διεστραμμένοι εγκέφαλοι, δούλοι και πιόνια της ντόπιας και ξένης πλουτοκρατίας, θα μπορούσαν να δρομολογήσουν μια τέτοια πρόταση, σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας. Η συγκεκριμένη επιλογή ενισχύει το πλέγμα μέτρων και προνομίων για τη μεγιστοποίηση των κερδών του κεφαλαίου, μπήγει άλλο ένα καρφί στο κορμί της εργατικής τάξης, ενισχύοντας τους σκληρούς όρους εκμετάλλευσής της.

Για τους εργαζόμενους σήμερα - συνεχίζει η Ομοσπονδία Οικοδόμων - δεν υπάρχουν περιθώρια ανοχής. Η θηλιά της ανεργίας, της φτώχειας, της υποαπασχόλησης, της στέρησης κοινωνικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων θα σφίγγει κάθε μέρα πιο πολύ. Ενας δρόμος μας απομένει, δύσκολος όμως αναγκαίος, που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τον "εύκολο" και "ρεαλιστικό" δρόμο του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, της υποταγής στην πλουτοκρατία, την ΕΕ, την ιμπεριαλιστική κτηνωδία. Είναι ο δρόμος της σύγκρουσης και της ανατροπής, που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια άλλη πολιτική που θα οικοδομεί μια οικονομία, όχι με κριτήριο το κέρδος των λίγων εκλεκτών, αλλά το όφελος της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού».

Ταυτόχρονα, η Ομοσπονδία προβάλλει τις θέσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για την προστασία των ανέργων και διεκδικεί μεταξύ άλλων: Επιδότηση των ανέργων με το 80% του βασικού μισθού για όλη τη διάρκεια της ανεργίας, υπολογισμό του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου χρόνου, επιδότηση των ανέργων χωρίς καμιά προϋπόθεση.

Την πρόταση της κυβέρνησης καταδικάζει και το Εργατικό Κέντρο της Κω και καλεί όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία και τις δευτεροβάθμιες οργανώσεις να κάνουν το ίδιο, να συντονίσουν τη δράση τους και να διεκδικήσουν αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες. Να βρεθούν στους κοινούς δρόμους του αγώνα με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα της κοινωνίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σχετικά με τις αιτήσεις για το επίδομα των 800 ευρώ(2020-05-07 00:00:00.0)
Σχέδιο δράσης για την επιτυχία τους σε κάθε κλάδο(2011-12-10 00:00:00.0)
Καταδικάζουν τους ανέργους - επιδοτούν τους βιομηχάνους(2010-10-24 00:00:00.0)
Ηρθε η ώρα να μιλήσουν οι άνεργοι!(1998-02-20 00:00:00.0)
Σύσκεψη λογιστών αύριο(1996-06-19 00:00:00.0)
Να ανακληθεί!(1996-04-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ