Τρίτη 19 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Διήμερο αγωνιστικών εκδηλώσεων

Στις 5 και 6 Σεπτέμβρη με αφορμή τη ΔΕΘ

«Επιχείρηση εξαπάτησης των εργαζομένων και όλου του λαού», χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή της η Τοπική Γραμματεία Θεσσαλονίκης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου την επιχείρηση εντυπωσιασμού που ετοιμάζεται να εξαπολύσει για άλλη μια φορά η κυβέρνηση, με την ευκαιρία των εγκαινίων της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης. Μπροστά σ' αυτές τις εξελίξεις το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο αναλαμβάνει την πρωτοβουλία εκδήλωσης της αντίστασης των εργαζομένων, με τη διοργάνωση διήμερων εργατικών εκδηλώσεων στις 5 και 6 Σεπτέμβρη 2003, στις 7 το απόγευμα, με επίκεντρο την πλατεία στο άγαλμα του Βενιζέλου. Η κορύφωση των εκδηλώσεων θα γίνει με συλλαλητήριο το Σάββατο 6 Σεπτέμβρη 2003.

Για την καλύτερη οργάνωση των εκδηλώσεων, το ΠΑΜΕ συγκαλεί σύσκεψη πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων σωματείων, Επιτροπών Αγώνα και συνδικαλιστών, εκπροσώπων των αγροτών (ΠΑΣΥ) και των μικρομεσαίων, την Πέμπτη 21 Αυγούστου, στις 7.30 το απόγευμα, στον Α΄ όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ υπογραμμίζει ότι η επιχείρηση εξαπάτησης του λαού είναι στην ουσία «μια επιχείρηση που εκμεταλλεύεται τα προβλήματα που η ίδια η κυβερνητική πολιτική δημιούργησε: την ανεργία, τη μερική απασχόληση, την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης, την άγρια ακρίβεια. Και υπόσχεται λύσεις σε όλα αυτά μέχρι... τις εκλογές».

Κεντρικός άξονας της επιχείρησης εξαπάτησης, τονίζει η ανακοίνωση της Τοπικής Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, «θα είναι η εξαγγελία της πολυδιαφημισμένης "πράσινης χάρτας σύγκλισης των κοινωνικών δικαιωμάτων" με την Ευρώπη. Την Ευρώπη της Συμφωνίας του Μάαστριχτ που σήμανε την αποδιάρθρωση των κοινωνικών κατακτήσεων.

Είναι για όλους τους εργαζόμενους φανερό», επισημαίνει η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, ότι «όσο πιο οξυμένα είναι τα προβλήματα, όσο πιο κοντά έρχονται οι βουλευτικές εκλογές, τόσο πιο μεγάλο θα είναι το μέγεθος της προεκλογικής απάτης της κυβέρνησης».

Η αντίσταση στην επιχείρηση εξαπάτησης των εργαζομένων, τονίζει η ανακοίνωση, «είναι απαραίτητος όρος για την ανατροπή της σημερινής κατάστασης. Για να μην ξαναπέσει η χώρα στην παγίδα του δικομματισμού, που μόνο δεινά μπορεί να επιφέρει στους εργαζόμενους. Για να ακουστεί η φωνή των εργαζομένων και των αναγκών τους στις πολιτικές εξελίξεις, στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ