Τρίτη 12 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΕ ΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συκοφάντης των πορτοκαλοπαραγωγών ο πρωθυπουργός

Καλούνται οι Αρτινοί εσπεριδοπαραγωγοί να καταδικάσουν με κάθε μέσο και τρόπο τον Κ. Σημίτη και τις σχετικές δηλώσεις του

Να ανακαλέσει δημοσίως ο πρωθυπουργός τις απαράδεκτες και καταστροφικές για τα αρτινά εσπεριδοειδή δηλώσεις του και να αναλάβει σε παγκόσμιο επίπεδο να αποκαταστήσει την αλήθεια και την πραγματικότητα για τα αρτινά εσπεριδοειδή και να ασκήσει πραγματική φιλοαγροτική πολιτική, ζητά σε χτεσινή ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Αρτας του ΚΚΕ. Να σημειωθεί ότι μετά τις πρόσφατες απαξιωτικές δηλώσεις του πρωθυπουργού για τα αρτινά πορτοκάλια, έχει ξεσηκωθεί σάλος στην κοινωνία της Αρτας, κύμα αγανάκτησης ανάμεσα στους εσπεριδοκαλλιεργητές του νομού και το όλο θέμα απασχολεί εντόνως τα τοπικά ΜΜΕ.

Στη σχετική ανακοίνωση της ΝΕ Αρτας του ΚΚΕ αναφέρονται ανάμεσα σε άλλα τα παρακάτω: «Είχατε διανοηθεί ποτέ ότι η αντιαγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης με το στόμα του Ελληνα πρωθυπουργού θα έφθανε μέχρι του σημείου με απαράδεκτες και ψεύτικες δηλώσεις να συκοφαντήσει τα αρτινά εσπεριδοειδή στην Ελλάδα και στη διεθνή αγορά;

Εχει δοκιμάσει ποτέ ο Ελληνας πρωθυπουργός αρτινό χυμό από φρεσκοκομμένα πορτοκάλια; Χρησιμοποιεί και διαφημίζει τον εισαγόμενο σε παγοκολόνες άγευστο βραζιλιάνικο χυμό;

Ο πρωθυπουργός της χώρας θα πρέπει να ντρέπεται για τις κατά καιρούς προεκλογικές και απραγματοποίητες υποσχέσεις του για τα εγγειοβελτιωτικά έργα του νομού μας που θα έδιναν άλλη διάσταση και προοπτική στα αρτινά εσπεριδοειδή και στα εισοδήματα των παραγωγών μας.

Δυστυχώς όμως απόλυτα ευθυγραμμισμένος με τις κατευθύνσεις και τις αποφάσεις των επιτελείων των Βρυξελλών, επισπεύδει με τις απαράδεκτες και ψεύτικες δηλώσεις του τις διαδικασίες εξόντωσης των Αρτινών εσπεριδοπαραγωγών.

Ο πρωθυπουργός και τα κυβερνητικά επιτελεία θα πρέπει να ντρέπονται για τις απαράδεκτες καθυστερήσεις αποζημίωσης των ζημιών στα αρτινά εσπεριδοειδή από τον παγετό».

Επιπρόσθετα η ΝΕ Αρτας του ΚΚΕ καταγγέλλει:

  • Τον πρωθυπουργό Σημίτη για τις απαράδεκτες και όχι ανταποκρινόμενες στην πραγματικότητα δηλώσεις του για τα αρτινά εσπεριδοειδή και τους χυμούς.
  • Την αντιαγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης που με την πρόσφατη ενδιάμεση αναθεώρηση της κοινής αγροτικής πολιτικής βάζει την ταφόπετρα στον αγροτικό τομέα και ξεκληρίζει τη μικρομεσαία αγροτιά.
  • Την κυβέρνηση και τους παράγοντες του ΕΛΓΑ για την απαράδεκτη καθυστέρηση καταβολής των αποζημιώσεων στα εσπεριδοειδή που έπαθαν ζημιά από τους παγετούς.

Στην κατεύθυνση αυτή καλούνται οι Αρτινοί εσπεριδοπαραγωγοί:

  • Να καταδικάσουν με κάθε μέσο και τρόπο τον πρωθυπουργό της χώρας μας και τις δηλώσεις του.
  • Να αντισταθούν και να παλέψουν μέσα από τους αγροτικούς συλλόγους ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των ελληνικών κυβερνήσεων που τους οδηγεί στην οικονομική εξαθλίωση και τον αφανισμό.
  • Να καταδικάσουν με την ψήφο τους όλα εκείνα τα κόμματα που συμφωνούν με την αντιαγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τα σχέδιά της για ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς, στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.
  • Να στηρίξουν και να ενισχύσουν με την ψήφο τους το ΚΚΕ που είναι το μόνο κόμμα που στηρίζει τα δίκαια αιτήματα της αγροτιάς και αντιπαλεύει με κάθε μέσο και τρόπο την αντιαγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των ελληνικών κυβερνήσεων.

Τέλος η ΝΕ Αρτας του ΚΚΕ δηλώνει: «Οτι θα παλεύει και θα αγωνίζεται με όλα τα μέσα ενάντια στα σχέδια της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των ελληνικών κυβερνήσεων για καταστροφή του αγροτικού τομέα και το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Οτι θα παλεύει και θα αγωνίζεται για μια κοινωνία πιο δίκαια, πιο ανθρώπινη, που θα στηρίζει τη μικρομεσαία αγροτιά και θα απαγορεύει την εκμετάλλευση του ανθρώπου από τον συνάνθρωπό του».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποφασιστικά στις κινητοποιήσεις(2005-01-28 00:00:00.0)
Αυθαίρετες εκτιμήσεις για τις ζημιές(2003-08-28 00:00:00.0)
Συλλαλητήρια στις 10 Δεκέμβρη(2001-11-28 00:00:00.0)
Αγωνιστικό «υπόμνημα» στον πρωθυπουργό(2001-01-25 00:00:00.0)
Απροκάλυπτη κοροϊδία με τις αποζημιώσεις(2000-04-04 00:00:00.0)
Ημέρα αγώνα αύριο(1999-12-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ